«Συνειδητοποιείς ότι έχεις παιδί όταν…»: Μια μαμά με χιούμορ εξομολογείται

«Συνειδητοποιείς ότι έχεις παιδί όταν…»: Μια μαμά με χιούμορ εξομολογείται

Στο βιβλίο της Toddlers Are A**holes: It's Not Your Fault η συγγραφέας και μαμά Sopha King Tyerd παρουσιάζει την «άλλη» -λιγότερο εύκολη όμως εντελώς αληθινή- όψη του να έχεις μικρό παιδί, με τον πιο απίθανο και απολαυστικό τρόπο.

Συνειδητοποιείς ότι έχεις παιδί όταν...

1. Μισείς λίγο τον άνδρα σου. Τα παιδιά μπορούν να καταστρέψουν έναν γάμο, αν τους το επιτρέψεις. Το ζευγάρι μερικές φέρεις νιώθει ότι ζει σε ένα φρενοκομείο με μοναδική διέξοδο το μπαλκόνι –όσο πιο ψηλό, τόσο καλύτερα! Όποιος δεν έχει παιδί σε νηπιακή ηλικία, εκεί γύρω στα 1,5 με 5, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καταλάβει πώς γίνεται ένα τόσο μικρό πλασματάκι μπορεί να σε οδηγήσει στην παράνοια. Κάντε, λοιπόν, το καλύτερο που μπορείτε για να μην αφήσετε το πιτσιρίκι σας να μπει εμπόδιο στην ερωτική σας ζωή. Εξάλλου -στην πραγματικότητα- δεν είναι ότι μισείς τον άνδρα σου, απλά νιώθεις έτσι επειδή μισείς τη ζωή. Να θυμάσαι: Με ένα πιτσιρίκι είσαι σε εμπόλεμη ζώνη. Φρόντισε να έχεις καλή άμυνα.

2. Δεν ονειρεύεσαι πια πλούτη και μεγαλεία, ομορφιά και φήμη. Τα όνειρά σου επικεντρώνονται αποκλειστικά στον ύπνο. Φαντασιώνεσαι να ξαπλώνεις σε ένα υπέρδιπλο, πουπουλένιο στρώμα και το σώμα σου να παίρνει σχήμα αστερία. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι στερείται κανείς τον ύπνο όταν έχει μωρό. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι και ένα νήπιο είναι ικανό να σου κλέψει εξίσου πολλές ώρες ύπνου. Εξάλλου, με ένα νήπιο κουράζεσαι πολύ περισσότερο, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, ενώ ακόμα και η διαδικασία για να καταφέρεις να βάλεις ένα νήπιο για ύπνο είναι τουλάχιστον εξαντλητική. Τα μωρά δεν ουρλιάζουν στο πρόσωπό σου ότι δεν θέλουν να κοιμηθούν, ούτε τρέχουν γυμνά σε όλο το σπίτι, προκειμένου να μη φορέσουν τις πυτζάμες τους.

3. Είσαι έγκλειστη στο σπίτι. Είσαι τυχερή αν έχεις κήπο ή αυλή, ίσως κι αν δουλεύεις, γιατί δεν είναι ότι δεν θέλεις, είναι ότι δεν έχεις το κουράγιο να βγεις από το σπίτι. Δεν έχει νόημα πια. Γιατί να μπεις στην διαδικασία να ντύσεις το παιδί, να δώσεις αγώνα για να το βάλεις στο αυτοκίνητο και να το κυνηγάς, αφού βγείτε έξω, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, όταν μπορείς να μάθεις να ζεις σαν ερημίτης; Εξάλλου τα σούπερ μάρκετ πλέον στέλνουν τα ψώνια και στο σπίτι.

4. Σου έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές να έχεις κυριολεκτικά «τσουβαλιάσει» ένα παιδί στην αγκαλιά σου, βγάζοντάς το όπως-όπως έξω από κάποιο μαγαζί, και όλος ο κόσμος γύρω να σε κοιτάζει σα να είσαι τρελή. Και πολύ καλά έχεις κάνει, γιατί οι θυμωμένες απειλές στο αυτί του παιδιού δεν πιάνουν πάντα. Και μερικές φορές πρέπει να δείξεις στο παιδί ότι μιλάς σοβαρά και εν ανάγκη να παρατήσεις το καροτσάκι με τα ψώνια και να φύγεις. Μην αφήσεις, όμως, το κρασί. Πάρε το κρασί μαζί για το βράδυ!

5. Ανοίγεις σακουλάκια με γαριδάκια και μπισκότα ενώ ακόμα ψωνίζεις στο σούπερ μάρκετ για να τα δώσεις στο παιδί, προκειμένου να σταματήσει να κάνει σαν μπαμπουίνος. Μην ανησυχείς. Δεν θεωρείται κλεψιά μέχρι να ξεχάσεις να τα πληρώσεις.

6. Έχει χρειαστεί να ειδοποιήσεις κάποιον υπάλληλο καταστήματος, για να του πεις ότι το παιδί σου έκανε πιπί στο πάτωμα. Και έχεις νιώσει άσχημα. Αλλά καλύτερα στο πάτωμα, παρά στο ράφι με το κασμιρένια πουλόβερ, σωστά; Κερδίζεις μπόνους πόντους αν ενώ είστε ακόμα έξω το παιδί κάνει και εμετό. Πάνω σου. Χωρίς να έχεις πάρει μαζί ρούχα για να αλλάξεις.

7. Μερικές φορές εύχεσαι να είχες μία χρονομηχανή και ένα προφυλακτικό.

8. Συχνά έχεις ταχυπαλμίες λόγω άγχους. Όχι, το παιδί σου δεν προσπαθεί να σε σκοτώσει, αλλά μπορεί να το κάνει κατά λάθος.

9. Έχεις σκεφτεί σοβαρά, πολλές φορές, να ξεκινήσεις μία καινούργια ζωή, μόνη σου, σε μία άλλη πόλη. Αν τελικά το αποφασίσεις, φρόντισε να ακυρώσεις τις πιστωτικές σου. Μπορούν να σε εντοπίσουν μέσω αυτών.

10. Έχεις περισσότερες πόρτες, κάγκελα και κλειδαριές ασφαλείας στο σπίτι κι από τον ζωολογικό κήπο.

11. Ξέρεις ότι η φράση «το κινητό μου φορτίζει τώρα» πολύ συχνά σημαίνει «άσε ήσυχα τα πράγματά μου και πήγαινε να παίξεις με τα δικά σου παιχνίδια».

12. Η ερωτική σου ζωή είναι σε απόλυτη στασιμότητα. Τα πιτσιρίκια λειτουργούν ως φυσικά αντισυλληπτικά. Η εξάντληση που σου προκαλούν κάνει τα σεξουαλικά όργανά σου να συρρικνώνονται μέσα στο σώμα σου και να σφραγίζουν.

13. Έχεις σοβαρά ψάξει αν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που να τα κρατούν τα παιδιά μέσα και μερικά βράδια.

14. Ξέρεις περισσότερα για τον Τζέικ και τους Πειρατές στην Χώρα του Ποτέ, από όσα ξέρεις για την ίδια σου τη μάνα.

15. Κάθε ντουλαπάκι σου στο μπάνιο έχει κάποιου είδους κλειδαριά.

16. Η ώρα του μπάνιου στο σπίτι μοιάζει με επεισόδιο του Wipeout.

17. Και οι τέσσερις ομάδες τροφίμων μπορούν να βρεθούν ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ σου.

18. Πρέπει να λες «μην το βάζεις αυτό στο στόμα» τουλάχιστον 30 φορές την ημέρα.

19. Ένα μικρό παιδί σκούπισε πριν λίγο τις μύξες του πάνω στην μπλούζα σου.

20. Χαρίζεις το μισό σου βασίλειο για μια καλή διαθέσιμη babysitter. Και για ένα ποτό σε ένα μπαρ.

v