Πώς να κάνετε μόνες καθαρισμό προσώπου απλά και οικονομικά

Πώς να κάνετε μόνες καθαρισμό προσώπου απλά και οικονομικά

Ένα ραντεβού σε αισθητικό είναι για τις περισσότερες μαμάδες πολυτέλεια -οι εποχές είναι δύσκολες και ο διαθέσιμος χρόνος ελάχιστος. Μπορεί να μην υπάρχουν λεφτά, αλλά υπάρχουν λύσεις! Ξεκλέψτε λίγο χρόνο, περιποιηθείτε τον εαυτό σας απλά και οικονομικά στο σπίτι και ανανεωθείτε.

Δείτε πώς να κάνετε καθαρισμό προσώπου σε 4 εύκολα βήματα:

Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας

Θα χρειαστείτε: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν –το αφρόλουτρο σας ή λίγο πράσινο σαπούνι φτάνουν και περισσεύουν.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία φροντίστε να καθαρίσετε καλά το πρόσωπο, την περιοχή γύρω από τ’ αυτιά και το λαιμό σας. Αφαιρέστε τυχόν μακιγιάζ και πλύνετε καλά το πρόσωπό σας με τα χέρια σας.

Κάντε απολέπιση

Θα χρειαστείτε: 

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο                         

Ανακατέψτε καλά τα υλικά σε ένα μπολ, βάλτε λίγη ποσότητα στην παλάμη σας και αλείψτε το πρόσωπό σας κάνοντας απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας. Αφήστε τα υλικά να δράσουν για περίπου 4 με 5 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν –σ’ αυτό το στάδιο, πρέπει να νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα- και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Βράστε στο ζουμί σας!

Θα χρειαστείτε: 

  • 1 κατσαρόλα γεμάτη νερό
  • Λίγο μαϊντανό/ευκάλυπτο/μέντα και φέτες από ένα λεμόνι (προαιρετικά)

Ο σκοπός είναι να ανοίξουν οι πόροι του προσώπου, να ξεφορτωθείτε τα νεκρά κύτταρα που έχουν εγκατασταθεί στο δέρμα σας και να κάνετε την επιδερμίδα σας πιο απαλή, επομένως το σκέτο νερό αρκεί. Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά και λεμόνι για έξτρα άρωμα και φρεσκάδα.

Βάλτε το νερό στη φωτιά (με ή χωρίς τα μυρωδικά) και, όταν βράσει, «κατεβάστε» την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και αφήστε την σκεπασμένη για 5-10 λεπτά. Σκεπάστε το κεφάλι σας με μια πετσέτα, έτσι ώστε να εγκλωβίσετε τους υδρατμούς, και γείρετε πάνω από το ζεστό νερό. Μείνετε πάνω από το καυτό νερό, για όσο αντέχετε – δεν χρειάζεται να υποστείτε εγκαύματα!- και επαναλάβετε 2-3 φορές.

Ενυδατώστε

Απλώστε μια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και τον λαιμό σας , αφήστε την να απορροφηθεί και απολαύστε το λείο και απαλό αποτέλεσμα!

v