Έχω κουραστεί πολύ, φωνάζω όλη μέρα και νομίζω ότι κάνω κακό στα παιδιά μου!

Έχω κουραστεί πολύ, φωνάζω όλη μέρα και νομίζω ότι κάνω κακό στα παιδιά μου!
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Ντρέπομαι γι' αυτό που θα ρωτήσω και φοβάμαι και για την απάντηση. Έχω δίδυμα 2 ετών κ 9 μηνών! Ουσιαστική βοήθεια δεν έχω, γιατί ο σύζυγος δουλεύει ώρες, πεθερικά άφαντα οπότε οι γονείς μου, όποτε έρθουν θα βοηθήσουν! Άρα 2 χρόνια τα "επωμίζομαι" όλα εγώ! Το άγχος μου είναι τεράστιο, να γίνουν όλα όπως πρέπει. Δουλειές, παιδιά, καλή σύζυγος κλπ! Κουράστηκα όμως! Και το κακό είναι ότι η παραμικρή μουρμούρα μου ηχεί καμπάνα στα αυτιά! Τρέμω στην ιδέα ότι ίσως έχω δημιουργήσει πρόβλημα στα παιδιά μου από τις φωνές! Δεν με ακούνε ΠΟΤΕ! Μη μου πείτε για έξτρα βοήθεια, γιατί δεν υπάρχει..! Όμως... τους έχω κάνει κακό; Πιάνω τον εαυτό μου να ΤΣΙΡΙΖΩ όλη την ημέρα και να κάνω όλο παρατηρήσεις! Υπάρχει λύση;
Απάντηση:

Είστε αιτιολογημένα πιεσμένη και κουρασμένη. Έχετε αναλάβει πολλές ευθύνες χωρίς βοήθεια. Είναι πραγματικά δύσκολο. Χρειάζεται να βάλετε προτεραιότητες και να επαναπροσδιορίσετε στις περισσότερο σημαντικές και ουσιαστικές ευθύνες και στις λιγότερο νοηματοφέρουσες.

Η σχέση σας με τα παιδιά σας και το να νιώθουν την αγάπη σας και την επιθυμία σας για αυτά είναι το νούμερο ένα! Δώστε έμφαση στα ψυχικά και περάστε σε δεύτερη μοίρα τα πρακτικά. Προτεραιότητες λοιπόν!

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v