Ο 12 ετών γιος μου είναι ερωτευμένος με συμμαθήτριά του –Πώς να τον βοηθήσω;

Ο 12 ετών γιος μου είναι ερωτευμένος με συμμαθήτριά του –Πώς να τον βοηθήσω;

Ερώτηση:
O γιος μου, 12 ετών, εδώ και δύο χρόνια είναι ερωτευμένος με συμμαθήτριά του που δεν δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον. Στο ημερολόγιό του εκφράζει την αγάπη του με τις εκφράσεις "είσαι η αγάπη μου, η γυναίκα της ζωής μου, θα σε αγαπώ πάντα". Δεδομένου ότι ζούμε στην ίδια γειτονιά τι μπορώ να κάνω ώστε να τον βοηθήσω; 
Απάντηση:

Ο γιος σας ερωτεύτηκε και μάλλον ταλαιπωρείται λίγο αλλά εσείς το ημερολόγιό του γιατί το διαβάζετε; Σας μιλάει για όλα όσα νιώθει ή μόνο τα διαβάζετε; Κατανοείτε πως περνάτε τα όρια καθώς διεισδύετε στα προσωπικά του δεδομένα και πως αν το αντιληφθεί θα χάσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό σας; Σεβαστείτε την ατομικότητα του.

Σε ό,τι αφορά την βοήθεια που μπορείτε να του προσφέρετε είναι μέσα από το να μπορεί να μοιραστεί μαζί σας όσα νιώθει και να τον βοηθήσετε να κατανοήσει ότι ίσως να χρειάζεται να αποεπενδύσει, εφόσον πρώτα έχει μιλήσει στο κορίτσι που τον ενδιαφέρει και είναι σίγουρο πως η ίδια δεν ανταποκρίνεται θετικά. Όπως κι αν έχει θα περάσει με τον καιρό. Εσείς να είστε εκεί να τον ακούτε και να του δείξετε πώς να επεξεργάζεται τα συναισθήματά του.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v