Ο 14 ετών γιος μου δεν θέλει το σχολείο. Πώς να το αντιμετωπίσουμε;

Ο 14 ετών γιος μου δεν θέλει το σχολείο. Πώς να το αντιμετωπίσουμε;

Ερώτηση:
O 14 ετών γιος μου, μαθητής Γ΄γυμνασίου, εχει έντονο αρνητισμό με το σχολείο. Δεν θέλει να διαβάζει, αρνείται να παρακολουθήσει ιδιαίτερο φροντιστήριο μαθηματικών που του προτείναμε ως βοήθεια και αντιδρά βίαια σε κάθε πίεσή μας για διάβασμα. Κλειδώνεται στο δωμάτιό του, κοιμάται για ώρες και αρνείται να φάει. Πώς να το αντιμετωπίσουμε;
Απάντηση:

Aρχικά διερευνήστε αν υπάρχει θέμα μαθησιακής δυσκολίας. Πηγαίνετε τον γιο σας για αξιολόγηση. Παράλληλα διερευνήστε που οφείλεται η δυσκολία του σε ψυχικό επίπεδο, δηλαδή, είναι θέμα έλλειψης κατανόησης ή δυσκολίας στην σχέση με τον καθηγητή.

Ακούγεται ο γιος σας να βιώνει έντονη αγωνία από ό,τι του συμβαίνει και ίσως το πρόβλημα να εκδηλώνεται στο διάβασμα αλλά να μην αφορά καθόλου το σχολείο. Ίσως διακινούνται θέματα αυτοεκτίμησης και άλλων ψυχικών ζητημάτων. Φρόνιμο θα ήταν να επισκεφθείτε παιδοψυχολόγο για να σας βοηθήσει με την αναγνώριση και την επίλυση του ζητήματος που ταλαιπωρεί τον γιο σας.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365. 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v