Σοκ στη Λέσβο: Κρέμασαν μαθητή σε μπασκέτα και έσπασε τα χέρια του (video)

Σοκ στη Λέσβο: Κρέμασαν μαθητή σε μπασκέτα και έσπασε τα χέρια του (video)

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο χωριό Πλωμάρι της Λέσβου, πριν μερικές ημέρες, όταν μαθητές της Στ' Δημοτικού κρέμασαν σε μπασκέτα του σχολείου τον 9χρονο συμμαθητή τους και γελούσαν μαζί του, όσο εκείνος παρακαλούσε να τον κατεβάσουν. Όπως λέει η μητέρα του 9χρονου «ανέβασαν το παιδί μου στην μπασκέτα για να τους κατεβάσει την μπάλα, όμως στην συνέχεια δεν τον κατέβαζαν, παρά τα παρακάλια του. Αντίθετα, κουνούσαν την μπασκέτα και τον κορόιδευαν». Το παιδί, αναγκάστηκε να πηδήξει από την μπασκέτα, προκαλώντας κατάγματα και στα δύο του χέρια κατά την πτώση.

Το τραγικότερο όλων δε είναι ότι όλα αυτά, σύμφωνα με μάρτυρες, συνέβησαν μπροστά στα μάτια του γυμναστή του σχολείου, ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βοηθήσει το αγόρι. Ο διευθυντής του σχολείου, μάλιστα, πρότεινε στη μητέρα να ξεχάσουν το περιστατικό, ενώ εκείνος θα κάλυπτε τα ιατρικά έξοδα του παιδιού.

Η κ. Μαντούζα, η οποία είναι χήρα με τέσσερα παιδιά, λέει ότι ο γιος της είχε προηγούμενα με ένα από τα παιδιά, συνεπώς πρόκειται περισσότερο για περιστατικό bullying εις βάρους του 9χρονου παρά για «πλάκα». Ο μικρός είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα bullying από τα ίδια παιδιά, τα οποία του είχαν κατεβάσει τα παντελόνια και γελούσαν μαζί του. Η ίδια, πάντως, δεν σκοπεύει να αφήσει το συμβάν να περάσει ατιμώρητο. «Ζητώ από το Υπουργείο Παιδείας να διαλευκάνει το θέμα και να μην το κουκουλώσει», λέει στα μέσα ενημέρωσης.

Δείτε την είδηση όπως προβλήθηκε στα τοπικά μέσα:

Ο σχολικός εκφοβισμός δυστυχώς αποτελεί μάστιγα στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με έρευνα του υπ. Παιδείας σε σχολεία της επικράτειας, υπολογίζεται ότι περίπου 1 στους 10 μαθητές πέφτει κάθε χρόνο θύμα bullying!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v