8 φάσεις που περνούν όλα τα αγόρια

8 φάσεις που περνούν όλα τα αγόρια

Ανάλογα με την ηλικία τους, τα παιδιά περνούν διάφορες φάσεις. Αν έχετε γιο, σίγουρα έχετε περάσει τη φάση «Υπέρ-ήρωες». Ή, αρκετά αργότερα, τη φάση «Κλείνομαι στο δωμάτιό μου και δεν μιλάω σε άνθρωπο». Δείτε ποιες είναι οι οκτώ κλασικότερες φάσεις που περνάνε όλα τα αγόρια, από την παιδική ηλικία ως την εφηβεία!

Στην παιδική ηλικία

Η περίοδος των υπέρ-ηρώων

Είναι η φάση αυτή που το δωμάτιο γεμίζει από μινιατούρες υπέρ-ηρώων, τα ράφια γεμίζουν από dvd όλων των επεισοδίων Spiderman από καταβολής κόσμου και οι επιλογές στις αποκριάτικες στολές προσανατολίζονται αποκλειστικά στους υπέρ-ήρωες. Και που δείχνει τόσο χαριτωμένος με την μπέρτα και τη μάσκα του!

Η περίοδος με τα Lego ή/και τα αυτοκινητάκια

Σ' αυτή την περίοδο το πάτωμα του δωματίου του, του δωματίου σας, του σαλονιού, της κουζίνας αλλά και της αποθήκης καλύπτεται από μικρά πλαστικά ή ξύλινα τουβλάκια ή από χιλιάδες αυτοκινητάκια -που ολημερίς μαζεύετε. Ταυτόχρονα, είναι η ευτυχισμένη φάση που ο μικρός μπορεί να απασχοληθεί για ώρες μόνος του φτιάχνοντας ένα πυργάκι με χιλιάδες αρχιτεκτονικά λάθη ή κάνοντας κόντρες με τα αυτοκινητάκια του σε κάποιον αόρατο δρόμο. 

H περίοδος των δεινοσαύρων ή των πειρατών

Ή του διαστήματος. Ή των ιπποτών. Είναι η πολύ χαριτωμένη φάση, όπου το κόλλημα με κάτι από τα παραπάνω είναι πραγματικά μεγάλο! Σχεδόν όλα τα αγόρια περνούν μια φάση που όλα τους παραμύθια, οι ζωγραφιές και οι αγαπημένες ιστορίες έχουν μία και μόνο κατεύθυνση –είτε τους πειρατές, είτε τους δεινόσαυρους, είτε τους δράκους και τα κάστρα!

Η περίοδος των συλλογών

Στις πρώτες τάξεις του δημοτικού συνήθως τα αγόρια περνάνε τη φάση των συλλογών. Μια ανεξήγητη μανία τα κατακλύζει και το σπίτι γεμίζει από αυτοκόλλητα με ποδοσφαιριστές ή με κάθε τύπου αυτοκινητάκια ή με υπέρ-σβούρες (ναι, αναφερόμαστε στη «μάστιγα» των beyblade). Και είναι τότε που το πρόβλημα του «Τι να του κάνω δώρο;» είναι ανύπαρκτο.

Στην (δύσκολη) εφηβεία

Η περίοδος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Όταν τα αρκουδάκια, τα play mobile και το παιδικό κρεβάτι δώσουν τη θέση τους στο εφηβικό δωμάτιο, ο καλύτερος φίλος του αγοριού, θα είναι ο υπολογιστής του! Θα κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του και θα εσείς θα κάνετε απεγνωσμένες προσπάθειες να τον ξεκολλήσετε από την οθόνη. Μάταια.

Η περίοδος που η καθαριότητα είναι εχθρός

Αν έχετε γιο που έχει περάσει ή περνάει εφηβεία γνωρίζετε τι εννοούμε. Για πολλά αγόρια, η σχέση με το μπάνιο είναι σχέση μίσους. Όσο οι ορμόνες κάνουν πάρτι και το ντουζ δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, τα «Άνοιξε κανένα παράθυρο να ξεμυρίσει το δωμάτιο!» ή το «Έχω ανάψει θερμοσίφωνο, αν θες να κάνεις μπανάκι» ακούγονται διαρκώς.

Η «δεν βγάζω ποτέ τα ακουστικά» περίοδος

Η εφηβεία είναι συνυφασμένη με μια σειρά «αυτιστικών» συμπεριφορών –τόσο για τα αγόρια, όσο και για τα κορίτσια. Βασίλισσα αυτών, μπορεί άνετα να ανακηρυχθεί η εμμονική σχέση με τη μουσική. Ο γιος σας, κατά τη διάρκεια της εφηβείας, θα κολλήσει με τη μουσική. Θα βρει ένα είδος που θα λατρέψει, θα αγοράσει ένα ζευγάρι ακουστικά και δεν θα τα βγάλει ποτέ (τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια).

Η περίοδος που αλλάζει η φωνή του, βγάζει μουστάκι και κλείνεται στο μπάνιο για ώρες

Η εφηβεία θα του δώσει ένα δυνατό χαστούκι: το σώμα του θα αλλάξει, αραιό γενάκι θα αρχίσει να καλύπτει το πιγούνι του και η φωνή του θα γίνει ξαφνικά από παιδική, αντρική. Τότε είναι που το μπάνιο θα γίνει μόνιμο καταφύγιό του –και όχι λόγω της καλής σχέσης του με το σαπούνι.

v