Να αφήσουμε την 2 ετών κόρη μας λίγες μέρες για να πάμε ταξίδι;

Να αφήσουμε την 2 ετών κόρη μας λίγες μέρες για να πάμε ταξίδι;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών, το οποίο είναι πολύ δεμένο μ’εμάς, τόσο με εμένα όσο και με τον μπαμπά της. Η επαφή με τις γιαγιάδες είναι μικρή, καθώς η μία είναι μακριά και η άλλη δουλεύει και την βλέπει 2-3 φορές την εβδομάδα για 1-2 ώρες. Θέλουμε με τον άνδρα μου να κάνουμε ένα ταξίδι για 6 μέρες στο εξωτερικό. Εγώ δεν θέλω να την αφήσω, ο άνδρας μου επιμένει ότι θέλει να περάσουμε λίγες μέρες μαζί. Η αλήθεια είναι ότι το έχουμε ανάγκη να μείνουμε λίγο μόνοι μας σαν ζευγάρι, αλλά φοβάμαι την αντίδραση της μικρής, ότι θα μας ψάχνει, θα κλαίει και θα την αναστατώσει η απουσία μας. Πιστεύετε ότι θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ψυχολογία του παιδιού; Πόσο χρονών είναι καλύτερα να το αφήνουμε μερικές ημέρες; 
Απάντηση:

Θα ήταν προτιμότερο να περιμένετε έναν χρόνο ακόμη πριν αφήσετε την κόρη σας για μέρες σε άλλους φροντιστές. Παράλληλα θα χρειαστεί η κόρη σας να εδραιώσει καλή σχέση με τον άνθρωπο που θα μείνει κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας έτσι ώστε να μην βιώσει αγωνία. Κρατήστε τον νου σας ότι κάθε αποχωρισμός- μη γόνιμα οργανωμένος- σε πρώιμη ηλικία βιώνεται ως εγκατάλειψη.  Πρωταρχικό ρόλο θα παίξει το να έχει σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας με το πρόσωπο που θα την κρατήσει αλλιώς θα είναι σαν απόρριψη για την ίδια.  Θα χρειαστεί να την προετοιμάσετε για να μπορείτε να φύγετε και η κατάλληλη ψυχική ώρα για την κόρη σας δεν έχει έρθει. Ας γίνει 3 ετών πρώτα.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v