Τι σημαίνει να έχεις αδελφή

Τι σημαίνει να έχεις αδελφή

Η σχέση μεταξύ αδελφών, αν είναι αγαπημένες, είναι μια σχέση αξιοζήλευτη: Η αδελφή είναι η καλύτερη φίλη, ο αυστηρότερος κριτής, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής και ο αιώνιος προστάτης! Η αδελφή σου, είναι λίγο μαμά, λίγο φίλη και λίγο κόρη σου.

Είναι ο πιστός φύλακας των μυστικών σου

Η σχέση μεταξύ κοριτσιών -φιλική ή συγγενική- είναι συνυφασμένη με την εκμυστήρευση. Η αδελφή σου είναι ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο θα μοιραστείς τα μυστικά σου. Η αδελφή σου ξέρει ποιον αγαπούσες στη β’ Δημοτικού, ξέρει πού εξαφανίστηκες εκείνο το Σάββατο που οι γονείς σας είχαν γίνει έξαλλοι και σε περίμεναν ξημερώματα στο κατώφλι του σπιτιού σας και πότε και με ποιον έκανες πρώτη φορά σεξ. Κι αργότερα, όταν όλα έχουν πια πάρει το δρόμο τους και ζείτε χωριστά, εκείνη είναι που θα μάθει πρώτη τα κακά και τα καλά νέα σου. Τις πιο κρυφές ανησυχίες και τα μεγαλύτερα παραπτώματά σου. Ξέρει, αλλά έχει φιλήσει σταυρό -δεν θα πει τίποτα στη μαμά.

Είναι ο προσωπικός σου στυλίστας

Μοιραστήκατε μια ζωή (και μια ντουλάπα), οπότε γνωρίζει με λεπτομέρειες δύο πολύ βασικά πράγματα για ‘σενα: το γούστο σου και τις αναλογίες σου. Όλες οι αδελφές έχουν ξοδέψει πολύ χρόνο μπροστά από καθρέφτες, συμβουλεύοντας και κρίνοντας η μία την άλλη. Αλλά όλα τα χρόνια ατελείωτων διαφωνιών -όλα τα χρόνια που η διαφορά ηλικίας, δημιουργούσε χάσμα στις προτιμήσεις, τις τάσεις, τα «θέλω»- εξαργυρώνονται όταν η ενηλικίωση εδραιωθεί για τα καλά. Όταν η ταραχώδης εφηβεία περάσει στην ιστορία και οι ορμόνες κουραστούν να κάνουν άγρια πάρτι εις βάρος σας, η αδελφή γίνεται πολύτιμος συμβουλάτορας και ακόμη πολυτιμότερος δανειστής. Είναι τότε που μπορείς να πάρεις τηλέφωνο την αδερφή σου και κοφτά να δηλώσεις: «Θέλω το μαύρο σου το φόρεμα». Και εκείνη θα σου φέρει και τα ασορτί παπούτσια της που πάντα ζήλευες.

Είναι μόνιμος σύμμαχός σου

Ήταν στο πλάι σου στα δύσκολα -και στα πολύ δύσκολα. Εν ονόματι του αρχέγονου συνθήματος «Κορίτσια ενωμένα, ποτέ νικημένα» σε υποστήριξε όταν όλα κι όλοι (στην οικογένεια) ήταν εναντίον σου. Κι όταν οι οικογένειες έγιναν δύο, εκείνη ήταν και πάλι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σου -ίσως γιατί θυμάται όλες τις αθώες συνομωσίες και τις διαβολικές ζημιές που κάνατε μαζί.

Είναι ο αυστηρότερος (κι ο δικαιότερος) κριτής σου

Στη σχέση μεταξύ αδελφών, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να της κρύψεις -ακόμη κι αν το θες- και, ταυτόχρονα, δεν υπάρχει τίποτα που να μην επιτρέπεται να ειπωθεί. Έτσι, όταν οι σκέψεις ή οι πράξεις σου παίρνουν τον στραβό δρόμο, υπάρχει μια φωνή υποβολέα που αμφισβητεί, απορρίπτει, μαλώνει και συμβουλεύει. Εκεί που σταματά η κριτική των άλλων, αρχίζει η δική της –και είναι η σοβαρότερη, η πειστικότερη και η εκνευριστικότερη όλων.

Είναι η καλύτερή σου φίλη

Έχετε χτυπήσει/παίξει/γκρινιάξει/ποδοπατήσει/αγκαλιάσει η μια την άλλη αμέτρητες φορές. Έχετε μοιραστεί παιχνίδια, φαγητό, αστεία, μυστικά και δυο γονείς. Αν όλα έχουν πάει κατ' ευχήν, η αδελφή σου, είναι ένας άνθρωπος με περίοπτη θέση στη ζωή σου. Αν όλα έχουν πάει καλά, τη σχέση σας δεν χαρακτηρίζει μόνο ο άρρηκτος δεσμός αίματος. Αν είσαι τυχερή, έχεις μια αδελφή που πολύ εύκολα θα επέλεγες για φίλη!

v