YouTube Kids: Τι ετοίμασε η Google για τα παιδιά;

YouTube Kids: Τι ετοίμασε η Google για τα παιδιά;

Δεδομένου ότι τα παιδιά «κλέβουν» τα κινητά και τα tablets των γονιών για να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους βιντεάκια στο YouTube, η Google βρήκε τον τρόπο η ενασχόλησή τους αυτή να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Έτσι, δημιούργησε την εφαρμογή YouTube Kids, η οποία θα κάνει ντεμπούτο την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, για Android -σε πρώτη φάση- συσκευές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το YouTube Kids θα περιλαμβάνει πληθώρα από αγαπημένα παιδικά τηλεοπτικά shows (Sesame Street, Reading Rainbow, DreamworksTV κ.ά.), κατηγορία με εκπαιδευτικά videos και φυσικά μουσικά videos από παιδικά τραγούδια.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του YouTube Kids είναι η ασφάλεια που θα παρέχει στους μικρούς χρήστες, καθώς την στιγμή που θα δοκιμάσουν να αναζητήσουν ένα «ακατάλληλο» video, η εφαρμογή θα εμφανίζει εικονίδιο που θα παροτρύνει τα παιδιά να δοκιμάσουν κάτι άλλο.

Επιπλέον, η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στους γονείς να ρυθμίσουν εκείνοι με χρονόμετρο το πόση ώρα θα παρακολουθεί το παιδί τα videos, ενώ με το πέρας του χρόνου θα κλείνει αυτόματα. Μάλιστα, για να την ανοίξει ξανά το παιδί θα χρειάζεται να πληκτρολογήσει το σωστό password.

Η εφαρμογή θα διατίθεται δωρεάν και θα είναι εντελώς διαχωρισμένη από την εφαρμογή του YouTube που είναι ήδη διαθέσιμη.

Πηγή: androidcentral

v