Συνταγή για την τέλεια καρμπονάρα!

Συνταγή για την τέλεια καρμπονάρα!

Κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον έναν αθεράπευτο λάτρη των ζυμαρικών. Αν και εσείς έχετε μερικούς μακαρονάδες να ταϊσετε, βρήκαμε τη συνταγή που θα τους κάνei να σας λατρέψουν! Ψάξαμε και βρήκαμε την τέλεια συνταγή για το αγαπημένο πιάτο κάθε μακαρονά: την καρμπονάρα -θερμιδούχα, λιπαρή και εξαιρετικά λαχταριστή! Δείτε πως να τη φτιάξετε:

Υλικά

200 γρ. μπέικον

70 περίπου γρ. παρμεζάνα

70 περίπου γρ. Πεκορίνο* (ιταλικό ή Αμφιλοχίας)

3 αυγά

2-3 σκελίδες σκόρδο

500 γρ. σπαγγέτι

70 γρ. βούτυρο

Χονδρό αλάτι και μαύρο πιπέρι

*Το Πεκορίνο είναι σκληρό τυρί με χαρακτηριστική αλμυρή, πικάντικη γεύση.

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βάλτε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Όσο το νερό βράζει, ψιλοκόψτε το μπέικον, αφαιρώντας τα λίπη.Τρίψτε τα δύο τυριά και ανακατέψτε τα –το πεκορίνο θα ισορροπήσει την αλμυρή γεύση της παρμεζάνας και θα δώσει μια πικάντικη νότα στο πιάτο σας. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ, αφού τα αλατοπιπερώσετε. Τα χτυπημένα αυγά μαζί με τα τυριά, θα γίνουν ο αντικαταστάτης της κρέμας γάλακτος σ΄αυτή τη συνταγή.

Βήμα 2ο

Αλατίστε το νερό και όταν πάρει μια βράση προσθέστε τα ζυμαρικά. Προσέξτε: Μην το παρακάνετε με το βράσιμο! Η ιταλική καρμπονάρα θέλει τα μακαρόνια σας να είναι al dente.

Βήμα 3ο

Όσο το νερό βράζει, ψιλοκόψτε το σκόρδο –ο ρόλος του σκόρδου στην καρμπονάρα είναι να αρωματίσει το λάδι, επομένως συνιστόνται το πολύ τρεις σκελίδες. Ρίξτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και, όταν λιώσει, προσθέστε το σκόρδο και τα κομμάτια του μπέικον. Μαγειρέψτε για τουλάχιστον πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό. Μπορείτε να αφαιρέσετε τις σκελίδες του σκόρδου εντελώς –η μακαρονάδα σας έχει ήδη πάρει το άρωμά του.

Βήμα 4ο

Χαμηλώστε πολύ τη φωτιά και, όταν τα μακαρόνια βράσουν, ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι με το μπέικον και το σκόρδο, πιάνοντάς τα με μια τσιμπίδα. Μην τα σουρώσετε –το νερό θα χρειαστεί, επομένως κρατήστε το!

Βήμα 5ο

Εδώ βρίσκεται το μεγάλο μυστικό: αναμίξτε την μεγαλύτερη ποσότητα τυριού με τα αυγά, ώστε να γίνουν η "σάλτσα" της μακαρονδάς σας. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το τηγάνι με τα μακαρόνια απ’ τη φωτιά και γρήγορα περιχύστε τα ζυμαρικά με τα χτυπημένα αυγά και τα τυριά. Όσο ρίχνετε το μίγμα, ανακατέψτε με μια πιρούνα καλά, για να σιγουρευτείτε ότι θα πάει παντού. Και εδώ, βρίσκεται το δεύτερο μυστικό: προσθέστε λίγο από το νερό στο οποίο βράσατε τα μακαρόνια για να κάνετε πιο πηχτή τη σάλτσα. Μερικές κουταλιές της σούπας αρκούν.

Σερβίρετε αμέσως με λίγο από το μίγμα τυριών που απόμεινε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι! Ελπίζουμε ότι μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστούν. 

v