Ξαφνικά η 5 ετών κόρη μου τα κάνει πάνω της. Γιατί;

Ξαφνικά η 5 ετών κόρη μου τα κάνει πάνω της. Γιατί;

Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 5 ετών. Έβγαλε την πάντα από 3 ετών, χωρίς δυσκολία. Τις τελευταίες μέρες, ενώ κάθεται και παίζει ή ζωγραφίζει, της φεύγουν τα τσίσα. Πρόκειται να πάει στο Νηπιαγωγείο και έχω αγχωθεί, μήπως της συμβεί εκεί. Δύο χρόνια στον παιδικό, δεν είχαμε πρόβλημα, ούτε λερώθηκε ποτέ από τσίσα ή κακά.
Απάντηση:

Αυτό που παρουσιάζει η κόρη σας είναι δευτεροπαθής ενούρηση. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν η απώλεια ούρων παρουσιάζεται και την νύχτα που κοιμάται και αν το παιδί έχει δυσουρικά ενοχλήματα, πολυδιψία, δυσκοιλιότητα ή κάποιους περιστατικούς πυρετούς. Χρήζει αρχικά ελέγχου με γενική και καλλιέργεια ούρων, υπέρηχο νεφρών-ουρητήρων, υπέρηχο κύστεως προ και μετά ούρησης, έλεγχο ηλεκτρολυτών ,σακχάρου αίματος και εκτίμηση των αποτελεσμάτων αρχικά από τον παιδίατρό σας και στη συνέχεια από παιδονεφρολόγο.  

* Μαρία Ρουσάλη, Επιμελήτρια Β’ παιδιατρικής Κλινικής 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v