Θα ψηλώσει άλλο η 15 ετών κόρη μου;

Θα ψηλώσει άλλο η 15 ετών κόρη μου;

Ερώτηση:
Το παιδί μου έχει ψυχολογικό άγχος με το ύψος του. Είναι 1,54μ., το πιο κοντό στο Λύκειο. Είναι 15.5 ετών. Ο πατέρας της είναι 1,77μ. και η μητέρα της 1,59μ. Η μεγάλη μου κόρη 1,67μ. Θα ψηλώσει άλλο; Τι πρέπει να κάνουμε, να πάρει ύψος. Ανησυχώ πολύ. Η οστική της ηλικία συμβαδίζει με την ηλικία της. Απαντήστε μου. Ευχαριστώ!
Απάντηση:

Θα θέλαμε να ξέρουμε αν η κόρη σας έχει έμμηνο ρήση και από ποια ηλικία. Επίσης η ανάπτυξη του παιδιού πριν την εφηβεία ήταν καλή ; Ποιές ήταν οι εκατοστιαίες θέσεις του ύψους της;  Ήταν πάντα ένα παιδί με χαμηλό ανάστημα ; Δεδομένου ότι το θέμα του τελικού ύψους έχει σχέση με την ηλικία έναρξης της ήβης αλλά και με πολλαπλή κληρονομικότητα θα ήταν εύστοχο να εκτιμηθεί το παιδί από παιδοενδοκρινολόγο. Σε κάθε περίπτωση θα βοηθήσει η σωστή διατροφή και άσκηση να επιτεχθεί στο μέγιστο βαθμό το γενετικά καθορισμένο ύψος της. 

*Μαρία Ρουσάλη, Επιμελήτρια Β’ Παιδιατρικής Κλινικής 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v