9 πρωτότυπα δώρα βάφτισης

9 πρωτότυπα δώρα βάφτισης

Της φίλης σας το παιδί είναι δυο φορές παιδί σας. Πώς θα επιλέξετε το πιο ιδιαίτερο και πρωτότυπο δώρο για τη βάφτισή του; Επειδή οι επιλογές είναι αμέτρητες, πάρτε ιδέες παρακάτω.

Για μικρά μωρά…

δώρα βάπτισηςΣετ παπλωματάκι «World Map» από το Happy Hippie

Ένα υπέροχο δώρο βάφτισης είναι αυτό το σετ ύπνου και παιχνιδιού, από 100% άριστης ποιότητας βαμβάκι. Το σετ περιλαμβάνει ένα ελαφρύ παπλωματάκι, με σχέδιο τον παγκόσμιο άτλαντα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για σκέπασμα, είτε για παιχνίδι (στρωμένο στο πάτωμα), είτε για πάντα τοίχου (έχει θυλάκια από τα οποία μπορεί να κρεμαστεί). Περιλαμβάνει ακόμα ένα μαξιλάρι, το οποίο έχει πάνω 4 διαφορετικές πόλεις του κόσμου, και μία μικρή κουδουνίστρα από βαμβάκι. Η τιμή του σετ είναι 59 ευρώ και θα το βρείτε στο HappyHippie.gr.

Φορμάκια

Αν θέλετε να δωρίσετε κάτι πραγματικά πρακτικό και χρήσιμο, αυτό είναι αναμφίβολα τα φορμάκια, τα οποία φορούν τα μωρά όλες τις ώρες της ημέρας. Και αν θέλετε τα φορμάκια να είναι πραγματικά ιδιαίτερα, από οργανικό βαμβάκι και με όμορφα σχεδιάκια, ρίξτε μια ματιά στην συλλογή του babycarrots.gr, το οποίο διαθέτει μεγάλη ποικιλία και φορμάκια για κάθε μέγεθος, σε πολύ καλές τιμές.

Σύστημα ενδοεπικοινωνίας

Μπορεί το μωράκι της φίλης να κοιμάται ακόμα δίπλα στη μαμά και τον μπαμπά, όμως σε λίγο καιρό θα βρεθεί στο δικό του δωμάτιο και ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας θα είναι απαραίτητο. Η Chicco διαθέτει μία σειρά αξιόπιστων συστημάτων, με περισσότερα ή λιγότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, ανάλογα και με το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Ενδεικτικά, η τιμή του Video Digital κυμαίνεται στα 200 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Για μεγάλα μωρά…

δώρα βάπτισηςΥπέροχα ρούχα από το Alice on Βoard

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα για μωρά Alice on Board θα βρείτε υπέροχα ρουχαλάκια για αγοράκια και κοριτσάκια, στα πιο πρωτότυπα σχέδια και σε λογικές τιμές, όπως η φούστα της φωτογραφίας (τιμή: 35,50 ευρώ). Τα ρούχα απευθύνονται σε παιδάκια κάθε ηλικίας, από νεογέννητα έως 6 ετών, και είναι ετοιμοπαράδοτα.

 Παιχνίδια

Για μωράκια μεγαλύτερα του 1 έτους, τα παιχνίδια αρχίζουν σιγά-σιγά να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Προτιμήστε να απευθυνθείτε σε κάποια μεγάλη αλυσίδα ποιοτικών παιχνιδιών για παιδιά, όπως τα ELC ή τα Imaginarium, και αν δεν είστε βέβαιες για το κατάλληλο παιχνίδι αγοράστε μία δωροεπιταγή, την οποία θα χρησιμοποιήσουν οι γονείς για να επιλέξουν εκείνοι το παιχνίδι.

Κόσμημα

Δεν πρόκειται για δώρο που το παιδί θα «χαρεί» όσο είναι μωρό, αλλά ουσιαστικά για μία μικρή επένδυση, ειδικά αν το κόσμημα είναι χρυσό. Όμορφα κοσμήματα για μωρά σε χρυσό και ασήμι, και σε λογικές τιμές για δώρο βάφτισης, θα βρείτε στα καταστήματα Pandora, καθώς και στα καταστήματα Άννα-Μαρία Μαζαράκη.

Για όλα τα μωρά!

Φυσικά, το δώρο δεν χρειάζεται να είναι κάποιο ρούχο ή παιχνίδι, αλλά μπορεί να είναι κάτι πιο διαχρονικό όπως...

Τραπεζικό ή ασφαλιστικό πρόγραμμα αποταμίευσης ή και ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας

Αν είστε πολύ στενοί συγγενείς ή κουμπάροι με τους γονείς του μωρού, ένα τέτοιο δώρο θα τους συγκινήσει όσο τίποτε άλλο γιατί αποδεικνύει ότι η σχέση σας όχι μόνο μετράει πολλά χρόνια, αλλά έχει και πολύ μέλλον μπροστά της. Για να το «αποκτήσετε», θα πρέπει απλά να απευθυνθείτε σε όποια τράπεζα ή ασφαλιστική εταιρία προτιμάτε και να το ζητήσετε, συζητώντας με τον σύμβουλο σχετικά με το ποσό που προτίθεστε να «βάζετε» κάθε μήνα για το παιδί.

Δωρεά σε φιλανθρωπικό ίδρυμα

Αν σας είναι δύσκολο να επιλέξετε το κατάλληλο δώρο για το παιδί και γνωρίζετε καλά πως δεν έχει πραγματική ανάγκη από κάτι υλικό, τι καλύτερο, αντί να πάρετε ένα ακόμα παιχνιδάκι, από το να δωρίσετε ένα χρηματικό ποσό σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού ή το Make a Wish. Θα λάβετε κάρτα από τα συγκεκριμένα που θα ενημερώνει τους γονείς του μωρού για τη δωρεά.

δώρα βάπτισηςΠαιδικός πίνακας ζωγραφικής

Ένα πρωτότυπο δώρο είναι ένας πίνακας ζωγραφικής, φτιαγμένος ειδικά για το παιδί. Την ιδέα ανακαλύψαμε στο www.bebart.gr, στο οποίο θα δείτε πολλές διαφορετικές προτάσεις, ενώ σε συνεννόηση με τους δημιουργούς, θα κάνετε και τις δικές σας. Ως προς το κόστος του κάθε πίνακα, ενδεικτικά, αυτός της φωτογραφίας, σε διάσταση 30x40 εκ. κοστίζει 70 ευρώ (+ 13% Φ.Π.Α.).

v