Τι κάνετε λάθος όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά με σάλτσα!

Τι κάνετε λάθος όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά με σάλτσα!

Ο διάσημος Ιταλός σεφ Andrew Carmellini παρουσιάσει σε ένα σύντομο αλλά άκρως επεξηγηματικό βίντεο, τι κάνετε λάθος κάθε φορά που μαγειρεύετε ζυμαρικά με σάλτσα, αλλά και τι πρέπει να κάνετε για την απόλυτη μακαρονάδα!

Δείτε το βίντεο:

Τι κάνετε λάθος όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά με σάλτσα:

  • Πετάτε όλο το νερό μέσα στο οποίο βράσατε τα μακαρόνια. Κι όμως, θα το χρειαστείτε αργότερα για την σάλτσα!
  • Ξεπλένετε τα ζυμαρικά με κρύο νερό. Έτσι, όμως, αφαιρείτε όλο το άμυλο που είναι απαραίτητο για να έχουν τα μακαρόνια σας μία «μεταξένια» υφή στη γεύση.
  • Αφήνετε τα ζυμαρικά να κρυώνουν όσο φτιάχνετε την σάλτσα, με αποτέλεσμα κολλάνε.
  • Ρίχνετε την σάλτσα πάνω από τα κρύα και κολλημένα ζυμαρικά.

Πώς να το κάνετε σωστά:

  • Πάρτε τα ζεστά ζυμαρικά από το νερό με μία τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα που έχετε φτιάξει την ζεστή σάλτσα.
  • Ανακατέψτε τα μαζί για 1 λεπτό, σε ζεστό μάτι, για να δέσουν ομοιόμορφα.
  • Ρίξτε μία κουτάλα ζεστού νερού -αυτό στο οποίο βράσατε τα μακαρόνια- μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και την σάλτσα για να δέσουν ακόμα περισσότερο και να «γυαλίσουν».
  • Αφού τα ανακατέψετε ξανά για άλλο ένα λεπτό, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Έτσι τα ζυμαρικά σας θα αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  • Αν θέλετε να προσθέσετε λίγα φρέσκα μυρωδικά στο πιάτο σας, κάντο στο τέλος, πριν σερβίρετε τα ζυμαρικά σας, ανακατεύοντάς τα καλά.
  • Σερβίρετε, προσθέστε τριμμένο τυρί και το πιάτο σας είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία!

v