5 μαγαζιά που απαγορεύεται το κάπνισμα για να πάτε με τα παιδιά

5 μαγαζιά που απαγορεύεται το κάπνισμα για να πάτε με τα παιδιά

Στο μέσο ελληνικό εστιατόριο/ταβέρνα/καφέ τα τασάκια απαγορεύονται, αλλά το κάπνισμα επιτρέπεται. Ή, στην καλύτερη περίπτωση, το τραπέζι των καπνιστών βρίσκεται σε απόσταση (καπνισμένης) αναπνοής απ' αυτό των μη καπνιστών. Όχι όμως σε κάθε ελληνικό εστιατόριο/ταβέρνα/καφέ. Ψάξαμε και, όχι δίχως κόπο, βρήκαμε 5 διευθύνσεις εστιατορίων και καφέ αμιγώς αντικαπνιστικών που επιτρέπουν σε μη καπνίζοντες, εγκύους και μικρά παιδιά να αναπνεύσουν ελεύθερα.

Καφές στο Pure bliss

(Φωτογραφία: facebook page του Pure bliss)

To Pure Bliss βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού τριγώνου -ήτοι στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Το επόμενο Σάββατο που θα πάτε στο κέντρο για ψώνια με τα παιδιά, μπορείτε να απολαύσετε έναν... αντικαπνιστικό καφέ στην πλακόστρωτη οδό Ρόμβης. Το πολύχρωμο bliss θα σας φτιάξει τη διάθεση και η βόλτα στα γύρω στενά, που σφίζουν από κόσμο, μυρωδιές και πάσης φύσης εμπορεύματα, αποκλείεται να σας απογοητεύσει.

Δείτε πώς να πάτε εδώ.   

Σοκολάτα και τσάι στο Petite Fleur

(Φωτογραφία: popaganda.gr)

Petite Fleur μπορείτε να βρείτε στο Χαλάνδρι, το Κολωνάκι και την Ερυθραία. Η ταμπέλα που δεσπόζει έξω απ' το κατάστημα της Ομήρου δεν αφήνει πριθώρια διαπραγματεύσεων: "Non smoking cafe bar". Όλα τα καταστήματα θυμίζουν σκηνικό από γαλλική κομεντί. Μικροσποπικοί χώροι, λουλουδάτες τσαγιέρες και απαλή jazz είναι η ατμόσφαιρα των συμπαθητικών καφέ που προσφέρουν αρωματικές ποικιλίες τσαγιών, πλούσιες σοκολάτες και γευστικό καφέ. 

Μάθετε περισσότερα για τα Petite Fleur εδώ. 

Σνίτσελ στο München

(Φωτογραφία: apopse.com)

Αν είστε έγκυος, μαμά ή απλώς αντικαπνίστρια και κάτοικος Βορείων προαστίων, πρέπει να επισκεφτείτε αυτή τη μικρή Βαυαρική παμπ στα Μελίσσια. Το München Erichs Beer and Wurst Bar, όπως είναι το πλήρες όνομα της γνήσιας γερμανικής μπυραρίας, προσφέρει τεράστια ποικιλία από μπίρες αλλά και γλυκό, ζεστό κρασί για τις κρύες νύχτες του Βορρά (της Αττικής). Το κότσι με το ξινολάχανο και το σνίτσελ ανήκουν στα γαστρονομικά must του χώρου, ενώ οι μερίδες είναι σίγουρα μεγαλύτερες απ' αυτό που υπολογίζετε. Ανήκει πράγματι σε Γερμανό (ίσως χρειαστεί να ξεσκονίσετε τα Αγγλικά σας αν όταν πάτε δεν υπάρχει υπάλληλος) κι αυτό καθιστά το München αυθεντικά αντικαπνιστικό. Οι τιμές κυμαίνονται από 16 έως 25 ευρώ το άτομο. 

Δείτε πώς να πάτε εδώ. 

Μπριζόλες και burger στο Kozi's

(Φωτογραφία: mysecretathens.gr)

Επίσης στα Μελίσσια, σε έναν χώρο με αφρικανικές διακοσμητικές πινελιές, στεγάζεται η κουζίνα που θα σας σερβίρει μία απ' τις ωραιότερες μπριζόλες που έχετε φάει. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται μέσα. γι΄αυτό οι οικογένειες το προτιμούν. Εντύπωση κάνει το εξαιρετικά ευδιάθετο σέρβις, αλλά την παράσταση κλέβουν τα κρεατικά. Στο Kozi's θα χρειαστεί να δώσετε κάτι παραπάνω, αλλά το φαγητό θα σας αποζημιώσει. Τα burger έχουν μπιφτέκι σπιτικό -ιδανικά για τα παιδιά- και η σταυλίσια μπριζόλα είναι αφενός θηριώδης κι αφετέρου πεντανόστιμη. Θα χρειαστεί να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη -δύσκολα θα δώσετε λιγότερα από 20 ευρώ το άτομα- αλλά το φαγητό το αξίζει.

Δείτε πώς να πάτε εδώ και δείτε αναλυτικά το κρεατοφαγικό μενού εδώ.  

Μακαρονάδες στο Il Postino

(Φωτογραφία: tff.gr)

Στο Κολωνάκι βρίσκεται ένα στενό, πλακόστρωτο δρομάκι στολισμένο με φουντωτές νερατζιές. Στο στενάκι αυτό θα βρείτε το Ιl Postino, μαγαζί που απευθύνεται ξεκάθαρα σε μακαρονάδες. Το μικρό ιταλικό εστιατόριο απαγόρευε το κάπνισμα πριν το κράτος υποχρεώσει τα μαγαζιά να το απαγορεύσουν. Ιδανικά, επισκεφτείτε το ένα ηλιόλουστο απόγευμα, ώστε να μπορέσετε να καθίσετε έξω και ν' αφήσετε τα παιδιά να αλωνίσουν στον πεζόδρομο. Οι τιμές ξεκινούν από 20 ευρώ το άτομο -Κολωνάκι γαρ (;). 

Δείτε πώς να πάτε εδώ

Ψάχνοντας για άκαπνες διευθύνσεις, καταλήξαμε σε τρία συμπεράσματα: 

α) τα μαγαζιά στα οποία απαγορεύεται το κάπνισμα είναι μάλλον ακριβά. 

β) τα μαγαζιά στα οποία απαγορεύεται το κάπνισμα είναι είτε στο Κολωνάκι, είτε στη Βόρεια προάστια (συμπέρασμα σχετιζόμενο με το α).

γ) τα μαγαζιά στα οποία απαγορεύεται το κάπνισμα είναι λίγα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v