Η αγκαλιά της μάνας τού έσωσε την ζωή!: Η συγκλονιστική ιστορία ενός νεογέννητου

Η αγκαλιά της μάνας τού έσωσε την ζωή!: Η συγκλονιστική ιστορία ενός νεογέννητου

Η Kate και ο David προσπαθούσαν για 3 χρόνια να αποκτήσουν παιδί. Τελικά η Kate έμεινε έγκυος σε δίδυμα. Στις 26 εβδομάδες χρειάστηκε να γεννήσει, όμως λόγω της προωρότητας ήταν δύσκολο για τους γιατρούς να προσδιορίσουν με βεβαιότητα φύλο των μωρών. Στην αρχή τους είπαν ότι είναι δύο αγόρια, μετά ότι είναι δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Κάποια στιγμή, ωστόσο, τους επισκέφθηκε στο δωμάτιο του μαιευτηρίου ο γιατρός και ρώτησε αν είχαν διαλέξει όνομα για το αγόρι. Οι γονείς του είπαν ότι το όνομα θα είναι Jamie. Ο γιατρός έκατσε στην άκρη του κρεβατιού και είπε «O Jamie δεν τα κατάφερε, τον χάσαμε».

Η Κate και ο David δεν θέλησαν να το πιστέψουν. Η Kate ζήτησε να πάρει στην αγκαλιά της το μωρό της. Το κράτησε για ώρα πάνω στην καρδιά της και κλαίγοντας άρχισε να του μιλά. Να του λέει για την αδερφή του, την οποία θα πρέπει να προσέχει, να του λέει για να την οικογένειά του, για το σπίτι του, για το δωμάτιο που του είχαν ετοιμάσει... και ξαφνικά, το μωρό που μέχρι πριν λίγο πίστευαν για νεκρό, άρχισε να κινείται, να αναπνέει! Φώναξαν τους γιατρούς, τους είπαν «κοιτάξτε! Κινείται, αναπνέει!», εκείνοι όμως τους απάντησαν «πεθαίνει. Πρέπει να τον αποχαιρετίσετε...»

Δείτε την απίστευτη ιστορία εδώ:

Η Kate αρνήθηκε να αφήσει τον Jamie από τα χέρια της. Τον κρατούσε για ώρες, μέχρι που ο μικρούλης κάποια στιγμή άνοιξε τα ματάκια του και κράτησε το χέρι του μπαμπά του! «Και τότε ξέραμε πως είχε γίνε θαύμα!» λέει η ίδια και συνεχίζει «Καταλάβαμε πως επειδή τον κρατήσαμε, και δέχθηκε όλη την ζεστασιά και την απαλότητα από το σώμα μας, αυτό τον 'έφερε πίσω' και του έδωσε τον χρόνο που χρειαζόταν για να... ζήσει! Δεν σταματήσαμε να τον αγκαλιάζουμε ακόμα κι αφού γυρίσαμε στο σπίτι, γιατί ξέραμε πόσο εύθραυστος είναι και πόσο καλό του έκανε η αγκαλιά μας! Ακόμα και τώρα, μερικές φορές τον σφίγγω λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεται...»

Τα δίδυμα της Kate τώρα είναι 5 χρονών και υγιέστατα, ενώ έναν χρόνο μετά το ζευγάρι απέκτησε άλλο είναι παιδί, το οποίο είναι τεσσάρων.

Το «θαύμα» της Kate ήταν η ζεστή αγκαλιά της, η οποία έδωσε ξανά ζωή στο μωράκι της. Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί και το παρελθόν και οι επιστήμονες κάνουν λόγο πλέον για την «φροντίδα των καγκουρό», η οποία πέρα από το να κρατά ψηλά την θερμοκρασία των πρόωρων μωρών έχει και άλλα οφέλη: Σταθεροποιεί τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή, βοηθά στον ύπνο, μειώνει το κλάμα και αυξάνει την πρόσληψη βάρους στα νεογέννητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v