Πώς να αποθηκεύετε τα παιχνίδια των παιδιών: 10 εξαιρετικές φωτο-ιδέες

Πώς να αποθηκεύετε τα παιχνίδια των παιδιών: 10 εξαιρετικές φωτο-ιδέες

Εκτός κι αν είστε η καλύτερη νοικοκυρά του κόσμου, εκτός κι αν έχετε γυναίκα στο σπίτι από το πρωί μέχρι το βράδυ, εκτός κι αν τα παιδιά σας είναι ρομπότ, το πιθανότερο είναι ότι τις περισσότερες ώρες της ημέρας (ή ημέρες της εβδομάδας) το σπίτι σας μοιάζει σαν τα Jumbo και ο Μουστάκας μαζί να εκτόξευσαν μία τεράστια παιχνιδο-βόμβα και να τα έκαναν όλα άνω-κάτω. Ξέρουμε. Δεν αντέχετε άλλο να μαζεύετε παιχνίδια κάθε ένα μέτρο. Γι'αυτό οι παρακάτω ιδέες οργάνωσης και αποθήκευσης των παιχνιδιών θα σας λύσουν τα χέρια!

Ένα σύνθετο αφιερωμένο στα παιδιά

Μπορεί να έχουν το πιο όμορφο και ευρύχωρο δωμάτιο, τα περισσότερα παιδιά όμως λατρεύουν να κάνουν κατάληψη με τα παιχνίδια τους στο σαλόνι. Από το να μεταφέρετε, λοιπόν, κάθε βράδυ δύο και τρεις «αγκαλιές» παιχνιδιών από το σαλόνι στο δωμάτιό τους, αφιερώστε τους το σύνθετο έπιπλο ή κάποιο μπουφέ με ράφια από πάνω, για να τοποθετούν τα παιχνίδια τους εκεί. Και μην αρνηθείτε ότι η παραπάνω εικόνα δεν σας φτιάχνει την διάθεση περισσότερο από τα βάζα και τα ασημικά;

Κατασκευή από γυψοσανίδα

 

Αυτοί οι γονείς προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και έκαναν μία ιδιαίτερη, πολύχρωμη κατασκευή από γυψοσανίδα γύρω από την τηλεόραση, με ράφια και συρτάρια αφιερωμένα αποκλειστικά στα παιχνίδια των παιδιών.

Τραπεζάκι σαλονιού με αποθηκευτικό χώρο

Κι αν δεν έχετε σύνθετο ή μπουφέ, το τραπεζάκι αυτό αποτελεί εξαιρετική ιδέα για άμεσο συμμάζεμα, το βράδυ που το παιδί θα έχει τελειώσει το παιχνίδι του!

Ράφια και καλάθια

Η πιο απλή και πρακτική λύση για την αποθήκευση των παιχνιδιών είναι να γεμίσετε το παιδικό δωμάτιο με ράφια και καλάθια από το ΙΚΕΑ, ενώ τις βιβλιοθήκες μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας με ξύλα που μπορείτε να κόψετε στο Praktiker.

Κιβώτια και καφάσια

Βάψτε τα, καρφώστε τα στον τοίχο και... κρεμάστε τα παιχνίδια των παιδιών ψηλά!

Σχέδια και χρώματα

Μία παλιά ραφιέρα, η οποία εκ πρώτης όψης δεν εξυπηρετεί σε πολλά, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη αν την γεμίσετε με καλάθια και κουτιά, σε διάφορα σχέδια και χρώματα που θα φωτίσουν το παιδικό δωμάτιο. Για ακόμα πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, δείτε πώς χρωματίστηκαν οι όψεις από τις δύο συρταριέρες.

Καλάθια παντού

Όταν τα καλάθια είναι τόσο στιλάτα όσο αυτά της φωτογραφίας, μπορείτε κάλλιστα να τοποθετήσετε μερικά σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού (π.χ. σαλόνι, κουζίνα και υπνοδωμάτια) για να συγκεντρώνονται εκεί στο τέλος της ημέρας όλα τα παιχνίδια των παιδιών που περιφέρονται στο πάτωμα και τα τραπεζάκια.

Η πιο απλή βιβλιοθήκη

Μία βιβλιοθήκη είναι έτσι κι αλλιώς απαραίτητη στο παιδικό δωμάτιο. Πριν φιλοξενήσει τα βιβλία του σχολείου μπορεί να εξυπηρετήσει ως αποθηκευτικός χώρος για τα παιχνίδια.

Σάκοι

Ακόμα πιο εύκολη –ειδικά για τα πιο μικροσκοπικά παιχνίδια- είναι η αποθήκευση σε σάκους, οι οποίοι μάλιστα μπορούν να έχουν και ένα διαφανές μέρος, για να βλέπουν εύκολα τα παιδιά τι παιχνίδια περιέχει ο κάθε ένας.

Για τα παιχνίδια του μπάνιου

Μία ράγα για τις πετσέτες μπορεί να εξυπηρετήσει και για να κρεμάσετε 2-3 καλάθια, μέσα στα οποία θα συγκεντρώνονται και θα στραγγίζουν τα παιχνίδια που έχουν τα παιδιά στο μπάνιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v