Πώς να κάνω το μωρό μου να κοιμάται;

Πώς να κάνω το μωρό μου να κοιμάται;

Ερώτηση:
Γεια σας. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να παραθέσω το πρόβλημά μου, ώστε να μου πείτε τη γνώμη σας. Έχω ένα γιο 9 μηνών. Θηλάζει αποκλειστικά ως προς το γάλα του. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τον ύπνο του. Ακολουθώ τη ρουτίνα μπάνιο, γάλα, ύπνο (καλώς ή κακώς τον νανουρίζω και κοιμάται συνήθως στην αγκαλιά μου). Κοιμάται περίπου στις εννέα και ξυπνάει στις 11,1,3,5,7. Το θέμα είναι πως κάποιες βραδιές ξυπνάει ίσως και πέντε φόρες έως τις 11, άλλες ξυπνάει στη μια. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που τον κάνει να ξυπνάει κάθε μισή ώρα, μιας και κάθε βράδυ κάνουμε τα ίδια πράγματα. Υπάρχει περίπτωση να ξυπνάει επειδή ακούει τον μπαμπά του (με τον οποίο παίζουν συνέχεια όταν είναι μαζί και τον βλέπει λίγη ώρα κάθε μέρα); Έχω αποφασίσει να μην προσπαθήσω να ακολουθήσω κάποια τακτική ώστε να κοιμάται μόνος του. Δεν μπορώ να το κάνω. Ούτε θέλω να κάνω βραδινό αποθηλασμό, γιατί η παραγωγή μου δεν είναι μεγάλη και παλεύω να κρατήσω τον θηλασμό μέχρι να πιει φρέσκο γάλα. Αυτό που κάνω τον τελευταίο καιρό, χωρίς αποτέλεσμα, είναι να τον ταΐζω το απογευματινό του αργά, ώστε να είναι σίγουρα χορτασμένος. Σας ευχαριστώ θερμά που με ακούσατε! 
Απάντηση:

Από ό,τι καταλαβαίνω έχετε κουραστεί αρκετά σωματικά και ψυχικά. Θα ήταν καλό να σας βοηθήσει κάποιος άνθρωπος της εμπιστοσύνη σας (γιαγιά, φίλη) ώστε να επανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν. Επίσης, θα βοηθούσε να αλλάζει παραστάσεις το μωρό οργανώνοντας περιπάτους που θα το χαλαρώνουν και θα το κουράζουν.

Την ημέρα το μωρό σας είναι ευδιάθετο; Σιτίζεται και αναπτύσσεται ικανοποιητικά; Μήπως κοιμάται πολλές ώρες την ημέρα; Αν όλα τα παραπάνω βγαίνουν καλώς τότε εκτιμώ πως πρέπει να δώσετε λίγο ακόμη χρόνο και στους δυο σας επί νέας βάσης και λιγότερο άγχος. Σε αυτό θα βοηθήσει σημαντικά ο περίγυρός σας. Σαν τελευταία συμβουλή θα σας έλεγα πως δεν είναι σωστό να κοιμάστε χώρια από το σύζυγο διότι αυτό διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της οικογένειας και αυτό υποσυνείδητα το εισπράττει και το μωρό σας.

*Μαρία Ρουσάλη, Επιμελήτρια Β’ Παιδιατρικής Κλινικής 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v