Κάνω καλά που μιλάω στο παιδί μου Αγγλικά;

Κάνω καλά που μιλάω στο παιδί μου Αγγλικά;

Ερώτηση:
Έχω δυο κόρες, η μια είναι 2,5 χρονών και η μικρή μου είναι 3,5 μηνών. Η μεγάλη μου έχει αποκτήσει αρκετά καλές λεκτικές δεξιότητες στα ελληνικά που είναι η μητρική μας γλώσσα και σκέπτομαι να αρχίσω να της μιλώ και στα Αγγλικά που έχω proficiency. Στην μικρή μου μιλάω Αγγλικά όταν η μεγάλη δεν είναι παρούσα. Όταν γεννήθηκε η μεγάλη σκέφτηκα πως θα την μπέρδευε και θα την καθυστερούσε η ταυτόχρονη ομιλία αγγλικών και ελληνικών.Μμ Τώρα με τη γέννηση της δεύτερης και έχοντας ψάξει λίγο το διαδίκτυο ξεκίνησα να μιλάω στη μικρή, αφού σε αυτή την ηλικία είναι σε θέση να αντιληφτεί πάνω από μια γλώσσες. Το ερώτημά μου είναι αν πράττω σωστά με τη μικρή και αν μπορώ να ξεκινήσω και τη μεγάλη και με ποιο τρόπο. Ευχαριστώ.  
Απάντηση:

Τα παιδιά που γεννιούνται σε δίγλωσσες ή και σε τρίγλωσσες οικογένειες πράγματι μπορούν πολύ εύκολα να αναπτύξουν την ικανότητα να μιλούν και να κατανοούν περισσότερες από μια γλώσσες. Προϋπόθεση γι αυτό είναι η  ξένη γλώσσα να ομιλείται από τον ένα γονέα με συνέπεια και αυτό είναι δυνατό όταν αυτός είναι ο φυσικός και αυτονόητος τρόπος έκφρασης του. Τότε τα παιδιά πράγματι θα μάθουν εύκολα και με ευχαρίστηση να κατανοούν και να εκφράζονται και στην ξένη γλώσσα.

*Σοφιανού-Κατσούλη Κάτια, Παιδίατρος-Αναπτυξιολόγος Ευρωκλινικής Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v