Πώς να ξεφλουδίσετε ένα αυγό σε δευτερόλεπτα!

Πώς να ξεφλουδίσετε ένα αυγό σε δευτερόλεπτα!

Πλησιάζει αυτή η εποχή του χρόνου που δεν θα ξέρουμε πώς να πρωτοφάμε τα αμέτρητα βρασμένα αυγά που θα έχουν περισσέψει από το Πάσχα. Και καλά να τα φάμε, αυτό είναι το μόνο εύκολο, το να τα ξεφλουδίσεις, όμως, δεν είναι τόσο απλό! Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς να το κάνετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Καταρχάς, όπως μας ενημερώνει το βίντεο που δημοσιεύεται στο Today.com, ένας παράγοντας που καθαρίζει την ευκολία στο ξεφλούδισμα είναι το pH του αυγού. Όσο πιο φρέσκο είναι ένα αυγό τόσο πιο χαμηλό pH έχει, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί. Έτσι, για τις ανάγκες του βίντεο χρησιμοποιήθηκαν αυγά μίας εβδομάδας.

1ος τρόπος ξεφλουδίσματος: Μαγειρική σόδα, ξύδι και αλάτι

Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα μία πρέζα μαγειρικής σόδας, μία πρέζα αλάτι και λίγο ξύδι. Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό. Ανάψτε το μάτι και αφήστε το νερό να βράσει. Όταν αρχίσει να βράζει καλύψτε το κατσαρολάκι με ένα καπάκι, αφήστε το για 12 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε το αυγό σε ένα μπολ με παγάκια για 15 λεπτά, μέχρι να κρυώσει.

Με τον τρόπο αυτόν κάποια αυγά θα καθαριστούν πανεύκολα, όμως κάποια άλλα όχι.

2ος τρόπος: Τρύπα στο κάτω μέρος του αυγού

Για το κόλπο αυτό θα χρειαστεί να κάνετε μία τρύπα στο «κάτω», το φαρδύ, μέρος του αυγού, όσο είναι ακόμα ωμό. Στη συνέχεια θα βράσετε το αυγό και, αφού θα έχει κρυώσει, θα το ξεφλουδίσετε σε δευτερόλεπτα!

3ος τρόπος: Ξεκινήστε με βρασμένο νερό

Για το κόλπο αυτό θα πρέπει να τοποθετήσετε το αυγό στο νερό, όταν αυτό θα έχει ήδη αρχίσει να βράζει! Το αυγό θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το βάλετε στο καυτό νερό, και όχι από το ψυγείο, για να μην σπάσει.
Με το κόλπο αυτό -σύμφωνα πάντα με το βίντεο- το αυγό εγγυημένα θα καθαρίζεται πανεύκολα, με την φλούδα να αφαιρείται ενιαία!

Δείτε ακόμα πιο αναλυτικές οδηγίες στο βίντεο:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

v