Περισσότερα αγόρια ή κορίτσια γεννιούνται κάθε χρόνο;

Περισσότερα αγόρια ή κορίτσια γεννιούνται κάθε χρόνο;

Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι κάθε χρόνο γεννιούνται περισσότερα κορίτσια από αγόρια, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να είναι πολυπληθέστερες στον πλανήτη. Σύμφωνα, όμως, με νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, τα δεδομένα άλλαξαν: Πλέον, τα αγόρια που γεννιούνται κάθε χρόνο είναι περισσότερα από τα κορίτσια, σε αναλογία 105 αγόρια προς 100 κορίτσια!

Ακόμα πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι το συμπέρασμα ότι όταν πραγματοποιείται η σύλληψη, τα ποσοστά να γεννηθεί ένα αγόρι ή ένα κορίτσι είναι ακριβώς μοιρασμένα στη μέση! Είναι στην πορεία της κύησης που τα ποσοστά των αγοριών αυξάνονται, έναντι αυτών του κοριτσιών. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι πολλά κορίτσια χάνονται κατά την διάρκεια της κύησης, εξαιτίας ενδογενών γενετικών παραγόντων.

Τα συμπεράσματα αυτά των επιστημόνων προέκυψαν έπειτα από ανάλυση στοιχείων που συνέλεξαν από περισσότερα από 140.000 έμβρυα, σε κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ανά τον κόσμο. Η ηλικία των εμβρύων δεν ξεπερνούσε τη μια εβδομάδα και στο στάδιο αυτό η αναλογία αρσενικών-θηλυκών ήταν 50-50. Τα ποσοστά υπέρ των αγοριών άρχισαν να ανεβαίνουν πριν την συμπλήρωση των 12 εβδομάδων.

Πηγή: NBCNews.com

v