Ο γιος μου δεν με θέλει, ο άνδρας μου δεν με σέβεται. Είμαι απελπισμένη!

Ο γιος μου δεν με θέλει, ο άνδρας μου δεν με σέβεται. Είμαι απελπισμένη!

Ερώτηση:

Έχω 2 παιδάκια. Ο μεγάλος είναι 10 ετών και ο δεύτερος 3.  Έμεινα έγκυος στον δεύτερο από θαύμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των γυναικολόγων μου. Ο μεγάλος μου γιος με στερήθηκε από τον 1ο χρόνο έως τα 6 του χρόνια, γιατί έπρεπε να εργάζομαι πάρα πολλές ώρες και τον μεγάλωναν, τις ώρες που λείπαμε εμείς, οι γονείς (ο παππούς και η γιαγιά του). Ήταν πάντα δύσκολο παιδί, από νεογέννητο, γεννήθηκε με γογγυσμό και σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού. Γέννησα με καισαρική τομή και το μωρό μου το πήραν κατευθείαν από το νοσοκομείο που γέννησα για τα Γιάννενα, για εισαγωγή στην εντατική μονάδα νεογνών. Ούτε το είδα, ούτε καν είχαν την καλοσύνη να βάλουν έστω και για δευτερόλεπτα το μωρό στην αγκαλιά μου. Όταν τον πήρα αγκαλιά είχαν περάσει ήδη 6 ημέρες. Ήταν πάρα πολύ σοβαρή η κατάστασή του και υπήρχε περίπτωση να μην τα καταφέρει, κι όμως όσο απίστευτο κι αν σας φανεί, όταν τον πήρα αγκαλιά και άκουσε την φωνή μου, άνοιξε τα ματάκια του, με κοίταξε και αναστέναξε! Από εκείνη την στιγμή άρχισε η υγεία του να βελτιώνεται ραγδαία. Τέλος πάντων, τον πήραμε στο σπίτι και από τότε, μέχρι τον πρώτο του χρόνο ήμασταν αχώριστη.

Κι έρχομαι στην ερώτησή μου: Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζω μια τρομερά άσχημη συμπεριφορά απ’τον γιο μου προς εμένα και γενικότερα προς όλους (ο άντρας μου δεν με σέβεται και το παιδί, που έχει μεγαλώσει, καταλαβαίνει τα πάντα). Είμαι απελπισμένη. Σας παρακαλώ, τι πρέπει να κάνω; Είναι επιθετικός και λεκτικά αλλά και χειροδικεί προς εμένα και τον μικρό του αδελφό, όπως επίσης και προς παιδάκια μικρότερα. Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με με τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ!  

Απάντηση:

Ο γιος σας ζητάει κάτι να αλλάξετε διότι τον πληγώνει. Η στάση του συζύγου σας επηρεάζει την δική του συμπεριφορά διότι έχει ταυτιστεί με τον πατέρα του κι έτσι και ο ίδιος φαίνεται πως εκδηλώνει υποτίμηση στο πρόσωπό σας.

Το γεγονός της απαξίωσης από τον πατέρα με μάρτυρες τα ίδια τα παιδιά ανατρέπει την αρμονία διότι ενοχλούνται που η μητέρα τους καταδέχεται να μειώνεται. Η έλλειψη αγάπης στην συμπεριφορά του ζευγαριού ταράζει όλη την οικογένεια. Προστατευτείτε για να μπορείτε να προστατεύσετε και τα παιδιά σας αλλά και την σχέση σας μαζί τους. Φαίνεται να έχετε χάσει την ισορροπία. Χρειάζεται επαναπροσδιορισμό η σχέση σας με τον σύζυγο, διότι πλέον έχει δηλητηριάσει όλη την οικογένεια. Να θυμάστε πως τα παιδιά θέλουν να νιώθουν την μαμά τους δυνατή και ακέραιη για να μπορούν να ακουμπήσουν επάνω της. Βρείτε τον εαυτό σας.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v