Πόσο επικίνδυνα είναι τα κονδυλώματα;

Πόσο επικίνδυνα είναι τα κονδυλώματα;

Ερώτηση:
Έχω πολύ μικρά κονδυλώματα στον κόλπο. Προς το παρόν τα έχω υπό παρακολούθηση σύμφωνα με οδηγίες του γυναικολόγου. Πρέπει να ανησυχώ; Πόσο επικίνδυνα είναι; Αγχώθηκα...  
Απάντηση:

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, o human papilloma virus, όπως διεθνώς αποκαλείται, είναι ένας ιός ο οποίος είναι επικίνδυνος για τις γυναίκες. Παρόλ' αυτά εποικίζει σχεδόν όλες τις κοπέλες οι οποίες θα ξεκινήσουν σεξουαλική επαφή. Τα κονδυλώματα του δέρματος, εξωτερικά δηλαδή του κόλπου, έχουν μικρή πιθανότητα να μας ανησυχήσουν. Αντίθετα, τα κονδυλώματα στον τράχηλο της μήτρας είναι τα επικίνδυνα εφόσον ο τύπος του ιού που δρα πάνω στον τράχηλο είναι από τους επικίνδυνους, τους επιθετικούς, όπως ο δεκαέξι ή ο δεκαοχτώ. Έτσι, σίγουρα δεν πρέπει να ανησυχείτε ιδιαίτερα, από την άλλη όμως, όπως σας είπε ο γυναικολόγος σας, σωστή είναι μια παρακολούθηση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v