Οι συμμαθητές του γιου μου τον κοροϊδεύουν επειδή είναι κοντός. Τι να κάνω;

Οι συμμαθητές του γιου μου τον κοροϊδεύουν επειδή είναι κοντός. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Έχω ένα αγοράκι που πάει Β’ Δημοτικού. Είναι αρκετά κοντούλης και οι συμμαθητές του τον κοροϊδεύουν. Πλέον άρχισε να τον ενοχλεί και δεν θέλει να πάει σχολείο. Έχω μιλήσει με τον δάσκαλο, αλλά το μόνο που λέει είναι ότι είναι παιδιά. Τι μπορώ να συμβουλέψω στο παιδί μου; Μήπως υπάρχει κάποιο παραμύθι να του διαβάσω; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Θα χρειαστεί να μιλήσετε με το παιδί σας και να του εξηγήσετε ότι είναι μια ολότητα που απαρτίζεται από πολλές διαστάσεις: ένα σύνολο υλικό, το σώμα του και τα χαρακτηριστικά αυτού, το πνεύμα του, η σκέψη του, η αντίληψη του, και ο ψυχισμός του, το συναίσθημά του, η ενσυναίσθηση του, η ευαισθησία του και η ικανότητα του να σχετίζεται με τους άλλους ανθρώπους. Το ύψος του είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό της υλικής του διάστασης σε σχέση με το ποιος είναι ο ίδιος ως ολότητα. Το ζητούμενο είναι να εμπιστεύεται τον εαυτό του ως σύνολο και να μην επικεντρώνεται σε ένα μόνο υποχαρακτηριστικό της εικόνας του. Χρειάζεται να του καθρεφτίσετε εσείς τις ποιότητες του για να δει τον εαυτό του και να τον εμπιστευτεί, εφόσον τον εμπιστεύεστε και εσείς ως γονείς.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v