Μετάνιωσα για την έκτρωση. Θα μπορέσω στα 42 να ξαναμείνω έγκυος;

Μετάνιωσα για την έκτρωση. Θα μπορέσω στα 42 να ξαναμείνω έγκυος;

Ερώτηση:
Καλημέρα. Είμαι 42 ετών και έχω δύο παιδιά (12 και 9 ετών). Πριν έναν μήνα συνειδητοποίησα ότι είμαι έγκυος και πανικοβλήθηκα. Έπειτα από βασανιστικές σκέψεις (λόγω οικογενειακών, επαγγελματικών, οικονομικών υποχρεώσεων) προχώρησα σε διακοπή κύησης. Πέρασε μία εβδομάδα και υποφέρω, διότι μετάνιωσα που ουσιαστικά δείλιασα και δεν προχώρησα. Θα μπορούσα (εάν ο γιατρός επιβεβαιώσει ότι όλα πήγαν καλά) να ξαναπροσπαθήσω ή λόγω της διακοπής και της ηλικίας μου είναι αδύνατο; Αν ναι, σε πόσο καιρό θα μπορέσω να ξαναδοκιμάσω; Νομίζω ότι μόνο έτσι θα επανορθώσω… Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Εφόσον μπορέσατε και μείνατε έγκυος στα σαράντα δύο, το πιο πιθανόν ειναι ότι σύντομα θα είστε έγκυος, εφόσον προσπαθήσετε. Οπότε, ξεκουραστείτε για ενα τρίμηνο και μετά ξεκινήστε και πάλι τις προσπάθειες. Νομίζω οτι θα τα καταφέρετε σύντομα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v