10 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι μαμάδες που δεν δουλεύουν

10 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι μαμάδες που δεν δουλεύουν

Για κάποιες μαμάδες το να μένουν στο σπίτι και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους είναι πολυτέλεια, ενώ για άλλες είναι ανάγκη. Ό, τι κι αν είναι αυτό που σας έχρισε «μη εργαζόμενη μαμά», αν περνάτε τις ημέρες σας μεγαλώνοντας τα παιδιά σας και φροντίζοντας το νοικοκυριό, θα ταυτιστείτε σίγουρα με τα παρακάτω:

Το χειρότερο που μπορεί να σας πει κάποιος είναι «α... δεν δουλεύεις!»

Σε συνδυασμό με αλλαγή στον τόνο της φωνής και ένα ελαφρώς υποτιμητικό βλέμμα, η φράση αυτή είναι ικανή να σας «ανάψει τα λαμπάκια». Τι πιστεύει, δηλαδή, όποιος το λέει αυτό, ότι όλη μέρα πίνετε καφέ βλέποντας πρωινές εκπομπές; Ας δοκιμάσει να περάσει έστω 2 συνεχόμενες ώρες με τα παιδιά σας (και με μία στοίβα ρούχα για σίδερο, ένα κιλό μοσχάρι να ξεπαγώνει και δύο δάκτυλα σκόνη να σας γνέφουν από το τραπεζάκι του σαλονιού) και τα ξαναλέμε...

Έχετε καταφέρει σε απίστευτο βαθμό να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα

 

Μπορείτε να μιλάτε στο τηλέφωνο, ενώ μαγειρεύετε και κουνάτε με το πόδι το μωρό στο ριλάξ για να κοιμηθεί. Ξέρετε πολλούς άλλους που το καταφέρνουν αυτό;

Τα αφεντικά σας είναι πολύ πιο απαιτητικά από οποιοδήποτε άλλο αφεντικό

Αυτό που θέλουν, το θέλουν τώρα. Και το απαιτούν με τον πιο απειλητικό τρόπο!

Κι αν δεν κάνετε καλά την δουλειά σας, οι επιπτώσεις είναι... δραματικές!

Γιατί είναι ένα πράγμα να ακούς ένα μωρό να γκρινιάζει για 2 ώρες (αφού επιστρέψεις από την δουλειά και μέχρι να κοιμηθεί) και άλλο να το ακούς για 12 ώρες! Και μάλιστα χωρίς καμία συμπαράσταση. Τουλάχιστον έχετε μάθει αυτοάμυνα, προκειμένου να γλυτώνετε τις κλωτσιές και τις μπουνιές που ρίχνει το παιδί όταν βρίσκεται σε κατάσταση πανικού.

Ο καλός καιρός έχει κάνει την ζωή σας πολύ πιο όμορφη!

Επιτέλους, μπορείτε να βγάλετε τα παιδιά για λίγες ώρες εκτός σπιτιού, ώστε να «ξεδώσουν» πραγματικά, επιτρέποντάς σας να πάρετε μια ανάσα για λίγη ώρα.

Έχετε υπολογίσει ότι ξοδεύετε περισσότερα χρήματα, από όσα θα ξοδεύατε αν δουλεύατε

Γεγονός είναι ότι με το που βγαίνετε από το σπίτι με το παιδί, δυσκολεύεστε τρομερά να συγκρατήσετε την καταναλωτική σας μανία. Shopping-therapy δεν το λένε οι ψυχολόγοι; Ε, κάτι τέτοιο σας πιάνει!

Όσο κουραστικές κι αν είναι, οι ώρες που περνάτε με το παιδί είναι πραγματικά μοναδικές

Στις αμέτρητες ώρες που περνάτε παίζοντας, διαβάζοντας, πλένοντας, αλλάζοντας, κοιμίζοντας κ.ο.κ. το παιδί σας, έρχονται και κάτι στιγμές που σας σφίγγει στην αγκαλιά του και σας λέει πόσο σας αγαπάει, οι οποίες... δεν περιγράφονται με λόγια!

Το αυτοκίνητο είναι για εσάς το πολυτιμότερο υλικό αγαθό!

Είστε που είστε κλεισμένη όλη μέρα μέσα στο σπίτι, το να μην μπορείτε και να μετακινηθείτε είτε για μία βόλτα με το παιδί, είτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, είτε για μια ώρα ανάγκης, σας φαίνεται αδιανόητο.

Το διάλλειμά σας είναι κάπως έτσι

Ένα μισοφαγωμένο παιδικό κουλούρι και λίγο κρασί, από αυτό που θα ρίχνατε στο φαγητό που μαγειρεύετε. Γενικώς, το συνεχές «τσιμπολόγημα» είναι ίδιον των μαμάδων στο σπίτι και σίγουρα ευθύνεται για τα παραπανίσια κιλάκια σας...

Στο τέλος της ημέρας, δεν θα το αλλάζατε για την καλύτερη δουλειά του κόσμου...

Είναι φοβερό το ότι ενώ όσο περνά η μέρα ανυπομονείτε όλο και περισσότερο να έρθει η στιγμή που το παιδί θα πάει, επιτέλους, για ύπνο. Όταν τελικά αποκοιμηθεί... σας έχει ήδη λείψει! Και ανυπομονείτε να ξημερώσει για να έρθει ξανά κοντά σας!

v