Πώς να πιάσετε εύκολα τα μαλλιά σας κότσο

Πώς να πιάσετε εύκολα τα μαλλιά σας κότσο

Οι κότσοι είναι παντός καιρού, αλλά γίνονται ακόμη καταλληλότεροι τώρα, που ο καιρός ζέστανε και τα μακριά μαλλιά έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε βάσανο! Τόσο κομψοί, όσο και βολικοί, οι κότσοι, χαμηλοί ή ψηλοί, ενδείκνυνται για εμφανίσεις καθημερινές αλλά και πιο «επίσημες». Δείτε πώς να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι τέσσερις διαφορετικούς κότσους.

Εύκολος ψηλός κότσος

Βήμα 1ο

Μαζέψτε τα μαλλιά σας σε ψηλή αλογοουρά, αφού τα βουρτσίσετε, αφήνοντας τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού σας πιο χαλαρά.

Βήμα 2ο

Στρίψτε την αλογοουρά σας προς τη φορά που σας βολεύει.

Βήμα 3ο

Τυλίξτε την αλογοουρά με κυκλικές κινήσεις γύρω απ’ τη βάση της. Για να κρατήσετε τον κότσο σταθερό, τυλίξτε σφιχτά γύρω του ένα λάστιχο για τα μαλλιά. «Στριμώξτε» τις άκρες που περισσεύουν κάτω απ΄ το λαστιχάκι ή ασφαλίστε τις με τσιμπιδάκια.

Μ’ ένα σμπάρο… τρεις κότσοι

Βήμα 1ο

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τρία ίσα μέρη και δέστε τα στη βάση του αυχένα.

Βήμα 2ο

Στρίψτε ένα-ένα τα κοτσιδάκια, και τυλίξτε τα σε μικρά κοτσάκια. Όταν τελειώσετε το τύλιγμα, στερεώστε την άκρη της κάθε τούφας στο λαστιχάκι και… voila.

Ψηλός ατημέλητος κότσος

Bήμα 1ο

Μαζέψτε τα μαλλιά σας σε πολύ ψηλή αλογοουρά. Στη συνέχεια, με μια χτένα χτενίστε τα ανάποδα. 

Βήμα 2ο

Τυλίξτε τα μαλλιά σας γύρω απ’ τη βάση της αλογοουράς σε χαλαρό κότσο. Το χτένισμα είναι καλοκαιρινό και «ατημέλητο», επομένως δεν πειράζει αν σας ξεφύγει καμιά τούφα!

Βήμα 3ο

Χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια για να σταθεροποιήσετε τον κότσο σας. Αν τούφες «πετάνε» προς πάσα κατεύθυνση, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: τσιμπιδάκια και πάλι. Μπορείτε να ψεκάσετε τα μαλλιά σας με λίγη λακ για περισσότερη σταθερότητα.  

Κομψός κότσος στη βάση του αυχένα

Χτένισμα απλό, βολικό και πολύ κομψό που δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός από ένα λαστιχάκι και μερικά τσιμπιδάκια. Δείτε στο σύντομο βίντεο πώς να το κάνετε γρήγορα μόνες σας:

 

v