10 τέλειες ιδέες για να ανανεώσετε τη βεράντα και το μπαλκόνι σας!

10 τέλειες ιδέες για να ανανεώσετε τη βεράντα και το μπαλκόνι σας!

Όσοι από εμάς δεν έχουμε την τύχη να έχουμε τον δικό μας κήπο, η βεράντα αποτελεί το μικρό καταφύγιό μας τους ζεστούς μήνες. Ακόμα κι αν την παραμελήσατε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εμείς έχουμε να σας προτείνουμε 10 τέλειες προτάσεις προκειμένου να την κάνετε μια μικρή «όαση» για όλη την οικογένεια!

Βάλτε χρώμα στα ξύλινα έπιπλα

Ένας ιδανικός τρόπος για να ανανεώσετε τη βεράντα σας είναι να βάψετε κάποια από τα ξύλινα έπιπλα του μπαλκονιού. Μπορείτε να επιλέξετε δυο, τρεις καρέκλες ή το τραπέζι και έτσι να τα κάνετε να μοιάζουν με καινούργια!

Χρωματίστε τις γλάστρες σας.

Επιλέξτε τα αγαπημένα σας χρώματα και βάψτε τις γλάστρες που έχετε στο μπαλκόνι σας. Προτιμήστε έντονα χρώματα και -γιατί όχι- θυμηθείτε το ταλέντο σας στη ζωγραφική, αφήνοντας και τα παιδιά σας να γίνουν μικροί ζωγράφοι!

Κάντε ατμόσφαιρα με κεριά

Όλοι έχουμε στην κουζίνα μας ψηλά ποτήρια κρασιού. Τοποθετείστε τα λοιπόν στις γλάστρες, βυθίζοντας τη βάση τους στο χώμα. Στη συνέχεια βάλτε μέσα κεράκια ρεσό... και είστε έτοιμοι!

Χρωματιστά μαξιλάρια

Ομορφύνετε τον χώρο του μπαλκονιού σας τοποθετώντας στις καρέκλες πολύχρωμα μαξιλάρια! Extra συμβουλή: Ράψτε στη μία πλευρά κάθε μαξιλαριού από δύο σχοινάκια σε κάθε γωνία. Μ'αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να δένετε τα μαξιλάρια στις καρέκλες και έτσι δεν θα έχετε κανένα άγχος όποτε κάποιο αεράκι αποφασίζει να μας δροσίσει!

Κάντε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια… καλοκαιρινά!

Αξιοποιήστε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια τυλίγοντάς τα γύρω από την κουπαστή του μπαλκονιού. Εναλλακτικά μπορείτε να τα στερεώσετε και στον τοίχο (αν πιάνουν τα χέρια σας με τα μαστορέματα) ή ακόμα και να τα τοποθετήσετε μέσα σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, δημιουργώντας έτσι τον τέλειο φωτισμό για τα βράδια σας!

 

Φτιάξτε μόνοι σας ράφια

Θα χρειαστείτε δύο ξύλινες τάβλες και τέσσερις τσιμεντόλιθους. Τοποθετείστε αρχικά τη μία τάβλα πάνω σε δύο τσιμεντόλιθους και στη συνέχεια επαναλάβετε στηρίζοντας τους άλλους δύο τσιμεντόλιθους πάνω στην πρώτη τάβλα και... είστε έτοιμοι!

Πολύχρωμο χαλί

Αν το δάπεδο της βεράντας σας είναι από μάρμαρο ή πλακάκι, μπορείτε να επιλέξετε ένα πολύχρωμο λεπτό χαλάκι για να κοσμεί την πλευρά όπου έχετε το τραπέζι. 

Φτιάξτε το δικό σας «άρωμα»

Προκειμένου το μπαλκόνι σας να μυρίζει πάντοτε υπέροχα, μπορείτε να βάλετε γλαστράκια με βότανα: βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη. Μ’ αυτόν τον τρόπο επωφελείστε διπλά, καθώς θα έχετε και φρέσκα μυρωδικά για να χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας!

Ένα κλουβί-φωτιστικό.

Ένας τέλειος τρόπος για να αξιοποιήσετε κάποιο παλιό (ή διακοσμητικό) κλουβί είναι να το μετατρέψετε σε φωτιστικό! Ο τρόπος απλός: καθαρίστε το, περάστε το με το χρώμα της αρεσκείας σας και στη συνέχεια τοποθετείστε μέσα κεριά διαφορετικού ύψους ή και χρώματος. Μπορείτε είτε να το κρεμάσετε είτε να το τοποθετήσετε πάνω σε κάποιο ράφι ή τραπέζι.

Δημιουργήστε εφέ

Την επόμενη φορά που ένα τσίγκινο κουτάκι κονσέρβας θα βρεθεί στα χέρια σας, μην βιαστείτε να το πετάξετε. Αντιθέτως, πάρτε μια μεγαλούτσικη αιχμηρή βίδα και κάντε «τρυπίτσες» σε ό,τι σχήμα θέλετε. Μετά τοποθετείστε μέσα ρεσό κεράκι, ανάψτε το κι αμέσως θα δείτε την αντανάκλαση του σχήματος που δώσατε στο κουτάκι. Extra tip: βάλτε τα σε κάποιο ράφι κοντά σε τοίχο ή πάνω στο τραπέζι, σβήστε τα φώτα και... voila!

Καλή επιτυχία και... καλό καλοκαίρι!

v