Πανέξυπνα tips για τέλειο πλύσιμο ρούχων

Πανέξυπνα tips για τέλειο πλύσιμο ρούχων

Επειδή το πλύσιμο ρούχων, μαζί με το μαγείρεμα, είναι οι δύο βασικότερες δουλειές στην καθημερινότητα μιας μαμάς. Το κλασικότερο των κλασικών προβλημάτων με το πλύσιμο ρούχων, το εκνευριστικό ψάξιμο του ζευγαριού της κάλτσας (που κάπου έχει τρυπώσει) βρίσκει λύση! Μάθετε αυτό και τέσσερα ακόμη πρακτικά tips για το πλύσιμο των ρούχων που θα σας λύσουν τα χέρια.

Μάλλινα που "μπήκαν" στο πλύσιμο

Για να επαναφέρετε στο κανονικό τους μέγεθος τα ρούχα που «μπήκαν» στο πλύσιμο, προτείνεται απ' τις απανταχού νοικοκυρές, να τα μουλιάσετε για μισή περίπου ώρα:

-είτε σε μείγμα με νερό και ξίδι σε μισή ποσότητα.

-είτε σε μείγμα με νερό και αρκετό μαλακτικό μαλλιών.

-ή τέλος, σε μείγμα με νερό και σαμπουάν για μωρά.

Αφού τα αφήσετε να μουλιάσουν, βγάλτε τα συρρικνωμένα ρούχα απ' το νερό και τραβήξτε τα μαλακά, για να επανέλθουν στο κανονικό τους μέγεθος και απλώστε τα για να στεγνώσουν.

Πώς να ανανεώσετε τις παλιές πετσέτες

Αν οι πετσέτες σας είναι «ξερές» και πολυκαιρισμένες, μη βιαστείτε να τις πετάξετε. Δοκιμάστε το εξής κόλπο για να τις φρεσκάρετε:

-Βάλτε τις στο πλυντήριο και πλύνετε τις σε υψηλή θερμοκρασία χρησιμοποιώντας μια κούπα λευκό ξίδι αντί για απορρυπαντικό.

-Κάντε ακόμη μια πλύση, χρησιμοποιώντας μισή κούπα μαγειρική σόδα. Βγάλτε τις απ' το πλυντήριο και απλώστε τις κανονικά.

Πού είναι η άλλη κάλτσα;

Για να απαλλαγείτε απ' το ενοχλητικό ψάξιμο της άλλης κάλτσας, που κάπου έχει τρυπώσει και δεν μπορείτε να την εντοπίσετε, βάλτε τις όλες απ' την αρχή σε μια τσάντα-δίχτυ. Βεβαιωθείτε ότι η πλεχτή/ διχτυωτή τσάντα μπαίνει στο πλυντήριο και λύστε το πρόβλημα μια για πάντα!

Κάντε τα λευκά, λευκότερα

Αν τα λευκά σας ρούχα/σεντόνια/εσώρουχα/πετσέτες έπαψαν να είναι και τόσο λευκά, δοκιμάστε να τα μουλιάσετε σε μια λεκάνη με μία κούπα μαγειρική σόδα διαλυμένη σε 4 λίτρα νερό.

Απαλλαγείτε από επίμονους λεκέδες

Για λεκέδες από λάδι

Τρίψτε καλά το λεκέ με λευκή κιμωλία. Αφήστε την κιμωλία να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό ή βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο. Αν ο λεκές επιμένει, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Για λεκέδες από κόκκινο κρασί

Τρίψτε το λεκέ με άφθονο αλάτι ή μαγειρική σόδα και αφήστε τα φυσικά καθαριστικά να δράσουν για λίγα λεπτά. Ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι πολύ επίμονος, επομένως, λογικά θα χρειαστεί να βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο για να εξαφανιστεί τελείως.

v