Θρησκευτικά έθιμα μετά τη βάπτιση: Τι πρέπει να κάνετε

Θρησκευτικά έθιμα μετά τη βάπτιση: Τι πρέπει να κάνετε

Αν θέλετε πραγματικά να τηρήσετε το θρησκευτικό έθιμο της βάπτισης, πέρα από τα βαπτιστικά, τους σταυρούς και τα κεράσματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε και να προετοιμαστείτε για όσα η παράδοση θέλει να ακολουθήσουν μετά. Δείτε όσα πρέπει να ξέρετε εσείς και οι νονοί.

Το πρώτο μπάνιο του μωρού

Σύμφωνα με την εκκλησία, το μωρό θα πρέπει να μείνει με το μύρο και το λάδι της βάφτισης για τρεις μέρες. Την τρίτη μέρα η μαμά, αν θέλει μαζί με τη νονά, μπορεί να το κάνει μπάνιο και να το λούσει. Μέχρι τότε, μπορείτε να το πλένετε τοπικά, π.χ. για να του αλλάξετε την πάνα.

Προσέξτε, όμως, καθώς θα ξεπλένετε το μωρό, γιατί η θρησκεία απαγορεύει να αφήσετε το νερό με το λάδι και το μύρο, να φύγει στο σιφόνι της μπανιέρας και να καταλήξει στην αποχέτευση. Μπορείτε, λοιπόν, να πλύνετε το μωρό στο μπανάκι του και να κρατήσετε το νερό καθώς θα το ξεπλένετε, για να το ρίξετε αργότερα στην θάλασσα ή στις ρίζες κάποιου δέντρου (σε μέρος απάτητο!).

Το ίδιο ισχύει και για τα λαδόπανα της βάπτισης: Μπορείτε είτε να τα φορέσετε στο μωρό και να τα πλύνετε μαζί είτε να τα πλύνετε μόνα τους και να πετάξετε το νερό στην θάλασσα είτε να τα ξεπλύνετε απευθείας στην θάλασσα.

Η πρώτη του Κυριακάτικη Μετάληψη

Τις επόμενες τρεις συνεχόμενες Κυριακές μετά τη βάπτιση, ο νονός ή η νονά πρέπει να πάει το μωρό στην εκκλησία για να μεταλάβει. Τις δύο πρώτες φορές μπορείτε να πάρετε μαζί σας τη λαμπάδα της βάπτισης στολισμένη. Την τελευταία Κυριακή βγάλτε τα στολίδια και αφήστε τη λαμπάδα στην εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v