Οι τέλειες... ατέλειες του γυναικείου σώματος σε 8 υπέροχες φωτογραφίες

Οι τέλειες... ατέλειες του γυναικείου σώματος σε 8 υπέροχες φωτογραφίες

Ποιά γυναίκα δεν έχει ανασφάλειες με το σώμα της; Ειδικά κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης ή έπειτα από μια γέννα, οι περισσότερες γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα αισθητικό πρόβλημα: την υπερβολική αύξηση του βάρους τους. Είναι δύσκολο να αποδεχτούν την εικόνα του σώματός τους, ενώ μπορεί ακόμα και να τα βάλουν με τον εαυτό τους για την εμφάνισή τους.

Η φωτογράφος Neely Ker-Fox πήρε την πρωτοβουλία να καταγράψει στον φακό της κάμερας αυτές τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες, με σκοπό να κάνει τις μαμάδες να αγαπήσουν το σώμα τους. Έτσι, φωτογραφίζει γυναίκες διάφορων ηλικιών, με πληγές και σημάδια από την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό. Γυναίκες με εσώρουχα που βγαίνουν με θάρρος από την αφάνεια και ποζάρουν μαζί με τα παιδιά τους και που δεν διστάζουν να προβάλλουν τις ατέλειες που ενδεχομένως προέκυψαν από τη μητρότητα. 

Η φωτογράφος συμμετείχε και η ίδια στο project ως μοντέλο και ομολογεί πως και εκείνη βίωσε μεγάλες αλλαγές στο σώμα της κατά την διάρκεια της κύησης και μετά τη γέννα. Έφτασε σε σημείο να μην αναγνωρίζει το σώμα της εξαιτίας διαφόρων σημαδιών, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να την πτοήσει. Φωτογραφίζεται μαζί με το μωρό της προκειμένου να «δείξει στις άλλες γυναίκες πόσο όμορφες είναι, να τις βοηθήσει να μετατρέψουν τις ανασφάλειές τους σε δύναμη ψυχής και να τις γεμίσει με θάρρος. Ακολουθούν οι φωτογραφίες των μαμάδων-μοντέλων και οι εντυπώσεις τους από το εγχείρημα.

Roslyn: «Ήταν υπέροχο να συμμετέχω σε ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα. Χαίρομαι πολύ που οι κόρες μου μπόρεσαν να βιώσουν τις στιγμές των γυρισμάτων.»

Ashley: «Λατρεύω τη ζωή και δεν έχω εμμονές με το βάρος μου εξαιτίας του ότι είμαι ενός μήνα λεχώνα. Επιθυμώ οι γυναίκες να είναι υγιείς και να αγαπούν και εκείνες τη ζωή δίχως να στρεσσάρονται όταν δεν ανταποκρίνονται στα στερεότυπα-καλούπια της ομορφιάς.»

Jenny: «Αγχωνόμουν πολύ για την επικείμενη φωτογράφιση, κυρίως έπειτα από τη συνάντηση και τη γνωριμία με τις άλλες όμορφες συμμετέχουσες. (Δεν ξέρω γιατί εμείς οι γυναίκες συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλες όσον αφορά στο ζήτημα της ομορφιάς)».

Erica: «Είχα πολύ άγχος στη σκέψη ότι θα συμμετείχα στη συγκεκριμένη φωτογράφιση. Πάντοτε είχα κάποια παραπάνω κιλά και ποτέ δεν έβλεπα τον εαυτό μου ως όμορφο. Όμως, μετά τη γέννηση του γιου μου άλλαξα άποψη. Αποφάσισα να φωτογραφηθώ για να του αποδείξω πως η ομορφιά δεν έχει σχέση με το μέγεθος. Το έκανα επίσης για μένα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εμπειρία, ένιωσα εξαιρετικά άνετα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης».

Kacie: «Εύχομαι οι κόρες μου να παραδειγματιστούν από τη συμμετοχή μου στη φωτογράφιση, να μάθουν να κρίνουν τον εαυτό τους με βάση αυτό που είναι και όχι με κριτήριο το τι λέει ή σκέφτεται ο καθένας».

 

Rachel: «Αυτή η εμπειρία με πάει ένα βήμα μπροστά γιατί ελπίζω ότι θα με βοηθήσει κάποτε να αποδεχτώ το αλλαγμένο μου σώμα. Στο παρελθόν ικέτεψα τον Θεό να μου επιτρέψει να καταφέρω να γεννήσω τα μωρά μου με ασφάλεια, και θυμάμαι καθημερινά τι έχω περάσει για να τα αποκτήσω».

Casey: «Εάν υπάρχει τρόπος να γίνω περισσότερο δυνατή, τότε σίγουρα είναι αυτός. Έχω ανάγκη να γίνω και πάλι η γυναίκα που ήμουν κάποτε, περήφανη και άνετη με το σώμα που μεγάλωσε και έθρεψε μια καινούρια ανθρώπινη ζωή».

Πηγή: huffingtonpost.com

v