Γιατί πρέπει να είστε και εσείς στις φωτογραφίες των παιδιών σας

Γιατί πρέπει να είστε και εσείς στις φωτογραφίες των παιδιών σας

Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στις περσινές οικογενειακές σας φωτογραφίες και πείτε μας τι βλέπετε: Κατά πάσα πιθανότητα θα δείτε αμέτρητες φωτογραφίες των παιδιών σας, σε διάφορες φάσεις και δραστηριότητες, ίσως σε πολλές από αυτές να είναι και ο άντρας σας, ενώ είναι μετρημένες στα δάχτυλα εκείνες στις οποίες βρίσκεστε κι εσείς. Αν, όπως οι περισσότερες μαμάδες, είστε και εσείς ο επίσημος οικογενειακός φωτογράφος -είτε από επιλογή, είτε επειδή έτσι καθιερώθηκε- έχει έρθει η ώρα να απεκδυθείτε αυτής της ευθύνης.

Πάρα πολύ συχνά, οι μαμάδες βρίσκουν μικρές αφορμές για να φωτογραφίζουν τα παιδιά τους, αλλά αποφεύγουν να συμπεριλαμβάνουν τον εαυτό τους στη φωτογραφία. Οι λόγοι:

  • Δεν είναι όσο αδύνατες θα ήθελαν.
  • Τα μαλλιά τους είναι χάλια.
  • Δεν πρόλαβαν να βαφτούν.
  • Δεν μπορούν να πάρουν κολακευτική πόζα.
  • Ξέρουν ότι δείχνουν κουρασμένες.
  • Δεν έχουν κάνει μπάνιο εδώ και μέρες.
  • Τα ρούχα τους είναι γεμάτα λεκέδες.
  • Έχουν βγει οι ρίζες στα μαλλιά τους.
  • Δεν θέλουν να διακόψουν την διασκέδαση των παιδιών.

Η μεγάλη αλήθεια είναι, όμως, ότι οι μαμάδες θέλουμε -και χρειάζεται- να είμαστε στις φωτογραφίες με τα παιδιά μας, γιατί αυτές είναι οι εικόνες που τα παιδιά μας θα κοιτάζουν όταν θα μεγαλώσουν και θέλουμε να θυμούνται ότι η μαμά ήταν εκεί, μαζί τους. Ακόμα κι αν είμαστε πιο παχουλές και άλουστες και με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, είναι σπουδαίο να βγαίνουμε φωτογραφία μαζί με τα παιδιά μας, γιατί έτσι δηλώνουμε ότι είμαστε σημαντικές και έχουμε αξία, και τα παιδιά μας, μας βλέπουν εκείνες τις στιγμές και μαθαίνουν από εμάς.

Τώρα, λοιπόν, που οι περισσότεροι είστε στις διακοπές σας και έχετε πολύ περισσότερο χρόνο παρέα με τα παιδιά σας, προσπαθήστε να βγάλετε περισσότερες φωτογραφίες μαζί τους. Πιθανώς η φωτογραφία να μην είναι τόσο καλοστημένη, όσο αν ήσασταν πίσω από τον φακό, αλλά... ποιος νοιάζεται; Σίγουρα όχι τα παιδιά! Σημασία θα έχει ότι απαθανατίσατε την πολύτιμη αυτή στιγμή με τα παιδιά σας. Γιατί σε 30 χρόνια από σήμερα, όταν θα περνάτε τις καλοκαιρινές σας διακοπές κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες με τα παιδιά σας και τον σύντροφό σας, δεν θα θυμάστε ότι τα μαλλιά σας ήταν αχτένιστα. Θα θυμάστε τα γέλια, τα πειράγματα και την απόλυτη ευτυχία που νιώθετε τη στιγμή εκείνη, δίπλα στα παιδιά σας. Να είστε βέβαιη γι'αυτό!

*Πηγή έμπνευσης για το παραπάνω αποτελεί το άρθρο της μαμάς και συγγραφέως Allison Tate, «Mom Stays in the Picture».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v