Πώς αλλάζει το πρόσωπο και το σώμα της γυναίκας μετά τα 30

Πώς αλλάζει το πρόσωπο και το σώμα της γυναίκας μετά τα 30

Τα 30, λένε, είναι η καλύτερη δεκαετία της γυναίκας. Είναι -λένε- η δεκαετία που η γυναίκα ωριμάζει τόσο όσο πρέπει, ώστε να διατηρεί μεν τη νεότητά της, αλλά και να έχει αποκτήσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία που, τελικά, αποτελούν την πεμπτουσία της ομορφιάς. Πώς γίνεται, λοιπόν, κάθε πρωί που ξυπνάμε και κοιταζόμαστε στον καθρέφτη -εμείς που έχουμε την «τύχη» να έχουμε πατήσει γερά στα 30- να βλέπουμε μόνο μαύρους κύκλους και δόντια στην απόχρωση του ποπ κορν; Φυσικά, η εμφάνιση ανά ηλικία, δεν απασχολεί -ή δεν θα έπρεπε να απασχολεί- όλες τις γυναίκες εξίσου. Ωστόσο, θα συμφωνήσετε ότι μετά τα 30 έχετε παρατηρήσει τις πιο σοκαριστικές αλλαγές στο σώμα σας. Πιο σοκαριστικές κι από τότε που μπαίνατε στην εφηβεία. Μόνο που τώρα ο χρόνος έχει αρχίσει να στρέφεται εναντίον σας...

Μαύροι κύκλοι

Θυμάστε τότε που ξυπνούσατε έπειτα από έναν καλό 8ωρο ύπνο και τα ματάκια σας έδειχναν αφράτα και λευκά, σαν βρεφικό ποπουδάκι; Αυτές οι μέρες έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και πλέον κάθε πρωί που ξυπνάτε θα βλέπετε κάτω από τα μάτια σας τα μαύρα σημάδια από τις ρόδες του χρόνου που πέρασε και πίσω δεν γυρνά. Για την ιστορία -και για συμβουλή προς τις κόρες σας- κρέμα ματιών πρέπει να φορά μια γυναίκα από τα 23, λένε οι ειδικοί.

Οι πρώτες άσπρες τρίχες

Κι αν δεν είναι οι πρώτες, είναι σίγουρα οι πρώτες που φαίνονται. Εμφανίζονται είτε διάσπαρτες είτε παρεούλα, σε τούφες, και είναι αρκετά σκληρές, ώστε να καρφώνονται σαν μαχαιριές βαθιά στην καρδιά σας.

Τα καλά νέα είναι ότι το γκριζάρισμα είναι της μόδας –δείτε πώς να το αγαπήσετε.

Και οι υπόλοιπες τρίχες σε άλλα μέρη του σώματος

Κι αν νομίζατε ότι οι ορμόνες σας όσο τρελάθηκαν, τρελάθηκαν, έχει κι άλλο: Νέες τρίχες κάνουν την εμφάνισή τους, εκεί που δεν τις περιμένατε, όπως στο πηγούνι, πάνω από τα χείλη ή ακόμα και στις θηλές του στήθους!

Τα δόντια παίρνουν off-white απόχρωση

Οι καφέδες, τα τσιγάρα, το κρασί και οι υπόλοιπες κραιπάλες των νιάτων σας αφήνουν σιγά-σιγά τα ανεξίτηλα σημάδια τους. Και δεν είναι ότι δεν σας προειδοποίησε κανείς! Εσείς ήσασταν, όμως, που τραγουδούσατε βροντόφωνα και α καπέλα το γνωστό άσμα του Καρβέλα. Τώρα που έχετε να πιείτε αλκοόλ από... δεν θυμάστε από πότε, μπορείτε να βρίσκετε παρηγοριά στην σκέψη ότι κάποτε, το ευχαριστηθήκατε!

Οι πρώτες γραμμές στον λαιμό

Για κάποιον λόγο τα ξενύχτια, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης αφήνουν τα ίχνη τους και στον λαιμό σας. Μπορείτε, επίσης, να κατηγορήσετε και τα γονίδιά σας γι'αυτό...

Μια συλλογή από δερματικά σημάδια

Πιστεύατε ότι δεν θα συμβούν όλα. Τουλάχιστον, όχι όλα μαζί! Κι όμως, μετά την πρώτη ρυτίδα, έρχεται η πρώτη πανάδα (γιατί στα 20 το «παίζατε» παιδί της φύσης και δεν φορούσατε αντηλιακό στο πρόσωπο), η οποία ακολουθείται από όλο και περισσότερα μαύρα στίγματα και σημάδια ακμής που δεν έχουν εξαφανιστεί ακόμα και σαν να μην έφταναν και όλα αυτά, πετάξατε και 2-3 καινούργιες ελιές!

Οι φτέρνες σας τρίβονται σαν παρμεζάνα

...και αρχίζουν να θυμίζουν σιγά-σιγά τις φτέρνες της γιαγιάς σας!

Τα οπίσθιά σας σχεδόν εξαφανίζονται

Για την ακρίβεια, αρχίζουν να ξεφουσκώνουν, αφήνοντας πίσω τους ξεκάθαρα πλέον όλη την κυτταρίτιδα με την οποία σας προίκισε η φύση! Είναι λογικό, λένε οι ειδικοί, καθώς όσο μεγαλώνουμε το σώμα χάνει την σφριγηλότητά του και μόνο με τακτική άσκηση μπορείτε να διατηρηθείτε σε φόρμα.

Δείτε εδώ τις καλύτερες ασκήσεις για πιο σφιχτά οπίσθια.

...ενώ το βάρος σας όλο και αυξάνεται

Κατηγορήστε τον μεταβολισμό σας και ξεκινήστε γυμναστική άμεσα, για να σώσετε ό,τι προλαβαίνετε.

Μπορεί να δείτε και κάπου αλλού την πρώτη άσπρη τρίχα

Το ξέρουμε. Αυτό δεν το είχατε φανταστεί ποτέ. Και δεν μιλά ποτέ μα ποτέ κανείς γι'αυτό.

Το σώμα πονάει, κουράζεται και... τρίζει!

Δέκα χρόνια πριν, αρκούσε να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας. Δέκα χρόνια πριν, μπορούσατε να χορεύετε μέχρι το ξημέρωμα, πάνω σε ψηλοτάκουνα και μετά πάνω σε μπάρες, φορώντας τα ψηλοτάκουνα. Και το επόμενο πρωί, πηγαίνατε, άμα λάχει, και για μαραθώνιο. Πλέον δύο ώρες στον υπολογιστή μπορεί να σας προκαλέσουν αυχενικό και σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και «το ρίχνω έξω» σημαίνει «κοιμάμαι από τις 11.00».

Μειώνεται η γονιμότητα

Και αυτό μπορεί να πονάει λίγο περισσότερο από όλα τα παραπάνω...

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ

Κάνετε καλύτερο σεξ

Τίποτα δεν μπορεί να κερδίσει την εμπειρία που έχετε αποκτήσει με τα χρόνια. Ούτε το γεγονός ότι τα έχετε βρει καλύτερα με τον εαυτό σας και με το τι σας αρέσει. Ούτε, βέβαια, το ότι επιλέξατε τον άντρα σας και με αυτό το κριτήριο! Απολαύστε το όσο περισσότερο μπορείτε, λοιπόν!

Είστε όμορφη, υγιής και πιθανότατα ήδη μανούλα!

Η γυναίκα μετά τα 30 ξέρει πλέον πολύ καλά πώς να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της. Ξέρει, επίσης, τι πρέπει να κάνει για να φροντίσει και να προστατεύσει την υγεία της, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει και πιο ψύχραιμα ενδεχόμενα προβλήματα. Αν δε έχετε ήδη αποκτήσει το παιδάκι σας -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεστε πια για την εμφάνισή σας!- έχετε πλέον καταλάβει πολύ καλά ποια είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ζωή σας. Και σίγουρα δεν είναι το πώς να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους.

Δεν έχουν έρθει ακόμα τα χειρότερα!

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Ο χρόνος πίσω δεν γυρνά, γι'αυτό φροντίστε τον εαυτό σας και την υγεία σας, ώστε μέχρι να έρθει το επόμενο σοκ των 40 ή των 50, να έχετε μόνο καλές ιστορίες να λέτε για τις νέες σας, πολύ πιο βαθιές ρυτίδες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v