Έχω κυτταρίτιδα στο πόδια. Τι μπορώ να κάνω για να φύγει;

Έχω κυτταρίτιδα στο πόδια. Τι μπορώ να κάνω για να φύγει;

Ερώτηση:
Γειά σας. Είμαι 25 χρονών, 43 κιλά, ύψος 1.52 και έχω κυτταρίτιδα στα μπούτια. Τι μπορώ να κάνω για να φύγει; Δεν κάνω κακή διατροφή, σπάνια τρώω απ’ έξω και δεν πίνω ποτέ αναψυκτικά, μόνο νερό ή κανένα χυμό από πορτοκάλια στο σπίτι. Ποια είναι τα τρόφιμα που θα πρέπει να υπάρχουν τακτικά στη διατροφή μου και ποια θα πρέπει να υπάρχουν λιγότερο, έως καθόλου; Το περπάτημα βοηθάει; Αν ναι, πόσες ώρες την ημέρα θα πρέπει να περπατάω;
Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, δεδομένου ότι η κυτταρίτιδα είναι κληρονομικό «πρόβλημα», δεν μπορεί να εξαφανιστεί πλήρως, όσο προσεγμένη διατροφή και αν κάνετε. Θα πρότεινα να συνεχίσετε να προσέχετε την διατροφή σας, αποφεύγοντας τα λίπη και τους υπερβολικούς υδατάνθρακες – μπορείτε να ζητήσετε τη συμβουλή διατροφολόγου για αυτό – και να ενσωματώσετε μέσα στην εβδομάδα 2 φορές αερόβια άσκηση 30-60 λεπτών (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο), και 1 φορά άσκηση ενδυνάμωσης 30-40λεπτών (βάρη, μηχανήματα, ασκήσεις με το βάρος του σώματος). Το αποτέλεσμα στο σώμα σας θα σας ικανοποιήσει πλήρως.

*Ο Νικόλας Γεωργιακώδης είναι Personal Trainer και Fitness Editor.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v