Ο 8χρονος γιος μου βλέπει κρυφά ερωτικές ταινίες. Τι να κάνω;

Ο 8χρονος γιος μου βλέπει κρυφά ερωτικές ταινίες. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Γεια σας! το παιδί μου είναι 8 χρονών. Πριν 20 μέρες, τον πιάσαμε με τον άντρα μου να βλέπει ταινίες με ερωτικό περιεχόμενο στο Ίντερνετ. Από τότε, κλείσαμε τις σελίδες, δεν έχει πρόσβαση και κάθεται ελάχιστα στον υπολογιστή και μόνο υπό την παρουσία μας. Πήραμε βιβλίο και του μιλήσαμε για το σεξ, το σώμα μας και την ιδιωτικότητα, αλλά συνεχίζει να αναζητά να δει ερωτικές ταινίες, με κάθε ευκαιρία, ακόμα και σε σπίτια φίλων ή συγγενών. Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι ζητάει από τα ξαδέρφια του να κατεβάζουν τα βρακιά τους και να ακουμπάει ο ένας τον άλλον. Παρά τις συζητήσεις και τις απαγορεύσεις, δεν σταματάει, ακόμα και 5 λεπτά να μείνει μόνος με τα ξαδέρφια του, πάλι θα γίνει. Θέλω να σας ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό ή αν πρέπει να δούμε κάποιον ειδικό. Γιατί με όποιον τρόπο προσπάθησα να τον προσεγγίσω, μου λέει ότι δεν ξέρει γιατί το κάνει και ότι το έχει ανάγκη; 
Απάντηση:

Ο νόμος φαίνεται να απουσιάζει. Ποια είναι η σχέση με τον πατέρα; Πόσο ακέραιος και σαφής είναι ο μπαμπάς με τον ρόλο του; Μοιάζει ο γιος σας να μην έχει την αίσθηση του νόμου έκτος κι αν μιλάτε για μια καταναγκαστική συμπεριφορά. Χρειάζεται διερεύνηση και για αυτό καλύτερα είναι να δείτε έναν ειδικό έτσι ώστε να διασαφηνιστεί αν πρόκειται για κενό στην σχέση με τον πατέρα ή αδυναμία διαχείρισης του ρόλου του ή αν τίθεται θέμα καταναγκαστικής συμπεριφοράς όπου εκεί η αντιμετώπιση είναι διαφορετική. 

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v