Η 2 ετών κόρη μου ξυπνά κάθε 2 ώρες για να πιει γάλα. Τι να κάνω;

Η 2 ετών κόρη μου ξυπνά κάθε 2 ώρες για να πιει γάλα. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Γεια σας! Έχω μια κορούλα 2 ετών, η όποια δεν έχει κοιμηθεί πάνω από 4 ώρες συνεχόμενες, ούτε τα βράδια. Ξυπνάει κάθε 1,5-2 ώρες και ζητάει γάλα, με αποτέλεσμα να πίνει 1 λίτρο σε πολύ λίγες ώρες. Έχω προσπαθήσει να της δώσω νερό και να την κοιμίσω χωρίς γάλα, αλλά κλαίει και χτυπιέται με αποτέλεσμα πάλι να πίνει γάλα και να κοιμάται ήρεμη μέχρι την επόμενη φορά. Τι να κάνω;
Απάντηση:

Η διακοπή του βραδινού γάλατος σε παιδιά που φαίνεται να έχουν συνηθίσει και να εξαρτώνται από αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Εξηγήστε της πως όπως οι γονείς, έτσι και αυτό δεν θα πρέπει να ξυπνά το βράδυ για φαγητό. Επίσης ότι όσο γάλα θέλει να πιεί θα είναι πριν να κοιμηθεί (μπορείτε να της πείτε ότι, μετά το γάλα πετιέται για να πάρουμε πάλι φρέσκο το πρωί!). Έτσι ενημερώστε το μικρό σας ότι ακόμα και αν ξυπνήσει τις βραδινές ώρες, γάλα δεν θα υπάρχει στο σπίτι. Αν το βράδυ η εμμονή του είναι μεγάλη χορηγήστε του αφέψημα π.χ. χαμομήλι σε μικρή ποσότητα (έστω και δροσερό τους καλοκαιρινούς μήνες) για να ξεγελαστεί για ένα μικρό διάστημα.

Μην υποκύπτετε στις απαιτήσεις του αμαχητί, μπορεί τα πρώτα βράδια να είναι δύσκολα αλλά σιγά-σιγά θα του περάσει το μήνυμα ότι είναι μία παράλογη απαίτηση που δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται.

* Η Αικατερίνη Παναγιώτου, είναι  Επιμελήτρια Παιδιατρικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v