9 πρωτότυποι τρόποι για να χρησιμοποιείτε τις παγοθήκες!

9 πρωτότυποι τρόποι για να χρησιμοποιείτε τις παγοθήκες!

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι τα παγάκια νερού είναι η καλύτερη και ταχύτερη λύση για να παγώσουμε ένα ποτό. Αυτό που ίσως δεν είχαμε φανταστεί, είναι ότι οι παγοθήκες μπορούν να αξιοποιηθούν και για πολλές ακόμα χρήσεις, παγώνοντας κι άλλα υλικά, τα οποία μπορούν να δροσίσουν αλλά και να δώσουν γεύση σε αυτά που τρώμε και πίνουμε! Σε μία παγοθήκη, για παράδειγμα μπορείτε να...

Παγώσετε σοκολάτα με φράουλες

Δεν έχετε ξαναδοκιμάσει τέτοιο γλύκισμα! Λιώστε σοκολάτα σε μπεν μαρί και γεμίστε με αυτήν κατά τα 2/3 κάθε θήκη της παγοθήκης. Βάλτε από μία φράουλα σε κάθε θήκη και αφήστε το δισκάκι στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Παγώσετε τα μυρωδικά σας για να μην χαλάσουν

Για να μην χαλάνε και τα πατάτε, ψιλοκόψτε τον φρέσκο μαϊντανό, τον βασιλικό, τον άνηθο ή όποιο άλλο μυρωδικό συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε και βάλτε τα σε παγοθήκες με λίγο ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο, ώστε να διατηρηθούν άριστα, μέχρι το επόμενο μαγείρεμα!

Βάλετε το κρασί που σας έχει περισσέψει

Αντί να πετάξετε το λίγο κρασί που έχει περισσέψει στο μπουκάλι, μπορείτε να γεμίσετε με αυτό μία παγοθήκη, να το παγώσετε και να ρίξετε τα παγωμένα κυβάκια κρασιού σε μία κανάτα με σαγκρία, για να τη δροσίσετε, ή και σε αλμυρές συνταγές και σάλτσες που απαιτούν λίγο κρασί!

Παγώσετε πουρέ φρούτων

Αν κάποια φρούτα σας έχουν αρχίσει να χαλάνε, μπορείτε να τα πολτοποιήσετε στο μπλέντερ, να βάλετε τον πουρέ τους σε μία παγοθήκη και να τον παγώσετε, ώστε να χρησιμοποιείτε τα παγάκια για ακόμα πιο γευστικούς χυμούς φρούτων.

Παγώσετε κομματάκια φρούτων

Αν δεν θέλετε να πολτοποιήσετε τα φρούτα σας, μπορείτε να το κόψετε σε κομματάκια και να τα παγώσετε με λίγο νερό.

Βάλτε λιωμένη σοκολάτα

Λιώστε κουβερτούρα σε μπεν μαρί, γεμίστε με αυτήν μία παγοθήκη και προσθέστε τα παγωμένα σοκολατένια κυβάκια μέσα στο γάλα σας, για υπέροχη γεύση!

Παγώσετε χυμό lime και δυόσμο

Στύψτε χυμό lime ή λεμόνι μέσα σε μία παγοθήκη και προσθέστε σε κάθε θήκη μερικά φύλλα δυόσμου. Τα παγάκια αυτά θα δροσίσουν με υπέροχη γεύση τα ποτά ή απλά το νερό σας!

Παγώσετε νερό με λουλούδια

Αν θέλετε να φτιάξετε εντυπωσιακά παγάκια, για να διακοσμήσετε με αυτά π.χ. μία σαμπανιέρα, μπορείτε να βάλετε σε μία παγοθήκη νερό και μερικά μικρά τριανταφυλλένια μπουμπουκάκια!

Παγώσετε νερό με βρώσιμα λουλούδια

Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να παγώσετε νερό με βρώσιμα λουλούδια (αυτά που χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική) και να βάλετε έπειτα τα παγάκια σας στα ποτά σας (π.χ. στη βότκα) ή ακόμα και στη λεμονάδα σας!

v