Πώς να φτιάξετε καλοκαιρινά βραχιολάκια

Πώς να φτιάξετε καλοκαιρινά βραχιολάκια

Περάστε δημιουργικό χρόνο μόνη ή με το κοριτσάκι σας, φτιάχνοντας βραχιολάκια για το καλοκαίρι. Κάντε μια επιδρομή σε ένα κατάστημα με υλικά χειροτεχνίας ή με υλικά για κοσμήματα, διαλέξτε χρωματιστές κλωστές και καλοκαιρινές χάντρες και... πιάστε αμέσως δουλειά! Δείτε τέσσερα απλά σχέδια για βραχιόλια που δεν χρειάζονται ούτε ακριβά υλικά, ούτε επιδεξιότητα επαγγελματία.

Βραχιόλι-χοντρή πλεξούδα

Θα χρειαστείτε μόνο κλωστές ή δερμάτινα κορδόνια και λίγο σελοτέιπ για να κρατήσετε σταθερό το βραχιολάκι όσο το πλέκετε. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή: κόψτε τα κορδόνια ή τις κλωστές σε έξι ίσου μήκους κομμάτια και ενώστε τα κάνοντας έναν κόμπο. Χωρίστε τις κλωστές ανά δύο και ξεκινήστε να φτιάχνετε το βραχιόλι πλέκοντας τα τρία μέρη σε πλεξούδα. Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις οδηγίες:

Βραχιόλι με κόμπους από κλωστή

Επιστρατεύοντας λίγη περισσότερη επιδεξιότητα, μπορείτε να φτιάξετε μια πιο περίτεχνη εκδοχή: ένα βραχιολάκι με κόμπους -απ' αυτά που τα κορίτσια στο Δημοτικό λατρεύουν να φτιάχνουν. Πάρτε κλωστές σε δύο χρώματα και κόψτε δύο κομμάτια από κάθε χρώμα. Ενώστε όπως και προηγουμένως τα κομμάτια κάνοντας ένα κόμπο και χωρίστε τις κλωστές σε δύο μέρη, με κάθε μέρος να έχει μία κλωστή από κάθε χρώμα. Κάντε εναλλάξ σε κάθε μεριά έναν κόμπο όπως στο βίντεο και το δίχρωμο βραχιόλι σας είναι έτοιμο!

Βραχιόλια με χάντρες και κλωστές

Θα χρειαστείτε μικρές χάντρες, κλωστή σε όποιο χρώμα προτιμάτε και κουμπιά για το κούμπωμα του βραχιολιού. 

Πάρτε δύο κομμάτια κλωστή και διπλώστε τα όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Δέστε τα σε κόμπο έτσι, ώστε να δημιουργηθεί μια θηλιά που θα χρησιμεύσει ως «κουμπότρυπα» στη συνέχεια. Μόλις δέσετε τον κόμπο, κόψτε με ένα ψαλίδι την τέταρτη κλωστή -δεν σας χρειάζεται.

Ξεκινήστε να πλέκετε σε πλεξούδα τις τρεις κλωστές. Μετά από αρκετές πλέξεις, αρχίστε να περνάτε τις χάντρες στις κλωστές, όπως στη φωτογραφία.

Αφού περάσετε αρκετές χάντρες, συνεχίστε να πλέκετε τις κλωστές και όταν το βραχιόλι φτάσει στο επιθυμητό μήκος περάστε το κουμπί-κούμπωμα και ασφαλίστε το μέ εναν κόμπο. Κοψτε την κλωστή που περισσεύει και το βραχιόλι σας είναι έτοιμο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v