Δείτε τη μεταμόρφωση του αγοριού που γεννήθηκε χωρίς μάτια και μύτη

Δείτε τη μεταμόρφωση του αγοριού που γεννήθηκε χωρίς μάτια και μύτη

Ο 3χρονος Yahya Jabaly από το Μαρόκο, ο οποίος δεν αναπτύχθηκε σωστά στη μήτρα της μητέρας του, με αποτέλεσμα να γεννηθεί χωρίς μάτια και άνω γνάθο και με μία τρύπα στο σημείο όπου έπρεπε να βρίσκεται η μύτη του, υποβλήθηκε σε επανορθωτική χειρουργική επέμβαση και πλέον έχει ένα σχεδόν κανονικό πρόσωπο!

Τον πρώτο καιρό, μετά την γέννησή του, οι γονείς του, οι οποίοι πήγαιναν από γιατρό σε γιατρό για να βρουν μια λύση στο πρόβλημα του παιδιού τους, κάλυπταν πάντα το πρόσωπό του με ένα σεντόνι.

Οι γιατροί, βλέποντας τον Yahya, δεν πίστευαν ότι θα καταφέρει να ζήσει για πολύ. Ο μικρούλης, όμως, προς έκπληξη όλων τους διέψευσε!

Εξαιτίας της δυσμορφίας του προσώπου του, ο μικρός Yahya δεν μπορεί να μιλήσει. Το αγόρι καθώς μεγάλωνε βρισκόταν πάντα στο περιθώριο, αφού τα άλλα παιδιά δεν τον πλησίαζαν, ενώ και οι γονείς του τον κρατούσαν μακριά από τον κόσμο, εξαιτίας της εικόνας του που για πολλούς ήταν τρομακτική.

Ο πατέρας του Yahya, όμως, δεν το έβαλε κάτω! Έψαξε μέχρι να βρει έναν χειρουργό, ο οποίος θα βοηθούσε το παιδί του να έχει μία πιο φυσιολογική ζωή.

Ένας φίλος του έκανε έκκληση μέσω Facebook προς επαγγελματίες του χώρου που θα προθυμοποιούνταν να βοηθήσουν.

Οι φωτογραφίες του μικρού ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, πολίτες κινητοποιήθηκαν και τελικά κορυφαίος πλαστικός χειρουργός από Παιδιατρική Κλινική της Μελβούρνης έκανε το θαύμα: Προετοιμάστηκε επί μήνες, έκανε πλάνα και προσχέδια για την διεξαγωγή της επέμβασης και πραγματοποίησε αφιλοκερδώς μία επέμβαση 10 ωρών, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση ο Yahya κατάφερε ακόμα και να χαμογελάσει!

Ο μικρούλης θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε περαιτέρω επεμβάσεις στο μέλλον, όμως προς το παρόν μαθαίνει να περπατά, ενώ οι γονείς του ελπίζουν ότι σιγά-σιγά θα μπορέσει και να μιλήσει. «Η ευτυχία μας δεν περιγράφεται!», είπε στα Αυστραλιανά μέσα ο πατέρας του.

Μάλιστα, 5 εβδομάδες μετά την επέμβαση ο Yahya απέκτησε και μία υγιή αδερφούλα!

Αυτή τη στιγμή, ο 3χρονος μοιάζει με ένα σχεδόν φυσιολογικό αγόρι και, όπως λένε και οι γιατροί του, δεν έχει κανέναν λόγο για να μην έχει ένα λαμπρό μέλλον!

Πηγή: buzzfeed.com

v