Η σύντροφος του πρώην άντρα μου είναι έγκυος. Να το πω στα παιδιά μας;

Η σύντροφος του πρώην άντρα μου είναι έγκυος. Να το πω στα παιδιά μας;

Ερώτηση:
Η σύντροφος του πρώην συζύγου μου, με τον οποίο βγήκε το διαζύγιό μας πριν ένα μήνα, βρίσκεται στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Σημειώστε πως την ύπαρξη της συντρόφου αυτής την αγνοούν τα δύο αγόρια μου, ηλικίας 13 και 10 χρονών. Με ανησυχεί η αντίδραση των παιδιών μου. Δεν θα έπρεπε ο πρώην σύζυγός μου να μιλήσει στα παιδιά μας για αυτή τη γυναίκα και ότι περιμένει την γέννηση του παιδιού του; Είναι σωστό να ενημερώσω εγώ τα παιδία μου γι'αυτό το θέμα ή να μην εμπλακώ καθόλου; Σας ευχαριστώ. 
Απάντηση:

Θα χρειαστεί να μιλήσετε με τον πρώην σύζυγο σας για να ενημερώσει τα παιδιά. Η ίδια φρόνιμο θα ήταν να μην εμπλακείτε αποφεύγοντας να κάνετε μια τριγωνική σχέση. Ο πατέρας τους χρειάζεται να πάρει την ευθύνη ανάλογα με το πώς θέλει να χτίσει την σχέση με τα παιδιά του. Προφανώς νιώθει ενοχές και κρύβει τις εξελίξεις, για κάτι όμως, που ρεαλιστικά δεν γίνεται να παραμείνει μυστικό. Απευθυνθείτε στον πατέρα να προβεί σε ενημέρωση για τις αλλαγές που συμβαίνουν πριν γεννηθεί το παιδάκι.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v