Οι συμμαθητές της κόρης μου την φωνάζουν χοντρή. Τι να κάνω;

Οι συμμαθητές της κόρης μου την φωνάζουν χοντρή. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Έχω μία κόρη 7 χρονών. Αντιμετωπίζω το πρόβλημα ότι τα παιδάκια του σχολείου την φωνάζουν «χοντρή» και στενοχωριέται πάρα πολύ. Έπιασα τη δασκάλα της, της μίλησα, αλλά σχεδόν τίποτα δεν έγινε. Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω;
Απάντηση:

Τα παιδιά δυστυχώς μιλούν υποτιμητικά σε οποιονδήποτε διαφέρει από τα ίδια. Ως προς αυτό δεν μπορείτε να ελέγξετε τις συμπεριφορές. Η ερώτηση είναι αν έχει το κοριτσάκι σας θέμα με το βάρος του. Έχετε επισκεφθεί ενδοκρινολόγο για να δείτε αν υπάρχει κάποιο θέμα στην υγεία της; Στην συνέχεια σημασία έχει να αναρωτηθείτε αν υπάρχει προδιάθεση στην οικογένεια για αυξητική τάση βάρους και πώς το διαχειρίζεστε. Αν όχι, τότε σημαίνει ότι το παιδάκι σας έχει κάποιο θέμα με το φαγητό το οποίο με την σειρά του μας δείχνει μια αγωνία του. Βοηθήστε το παιδί σας να αδυνατίσει χωρίς να το συζητήσετε με το τρόπο "πρέπει να αδυνατίσεις" αλλά φροντίστε να τρώει υγιεινά, χωρίς λίπη, και όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη. Βοηθήστε το κοριτσάκι σας να αδυνατίσει χωρίς στέρηση, όμορφα και δείτε και έναν ενδοκρινολόγο. Αν υπάρχει δυσκολία σε αυτό και το παιδί σας ζητάει να φάει κι άλλο δείτε έναν παιδοψυχολόγο διότι το φαγητό συνδέεται με την σχέση με την μητέρα.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v