Ο πρώην άντρας της αδερφής μου τη μειώνει μπροστά στο παιδί τους. Τι μπορώ να κάνω;

Ο πρώην άντρας της αδερφής μου τη μειώνει μπροστά στο παιδί τους. Τι μπορώ να κάνω;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Εδώ και αρκετό καιρό ο πρώην σύζυγος της αδερφής μου της μιλάει χυδαία και υποτιμητικά μπροστά στο 8χρονο παιδί του. Αφού η αδερφή μου δεν κάνει κάτι για να προστατεύσει το παιδί, παρά μόνο μας κλαίγεται για την αντιμετώπιση του πρώην συζύγου της, εγώ σαν θεία, τι μπορώ να κάνω για να τον σταματήσω; Αυτός δεν καταλαβαίνει με λόγια. Έχω δικαίωμα να πάω στην αστυνομία να τον καταγγείλω; Η αδερφή μου θα βρει κανέναν μπελά αν το κάνω αυτό; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Η αδερφή σας φαίνεται αδύναμη να διαχειριστεί την κατάσταση με τον πρώην σύζυγό της. Αρχικά, μπορείτε να λειτουργήσετε πυροσβεστικά με την παρέμβαση σας, αλλά θα χρειαστεί η αδελφή σας να δυναμώσει, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύει τον εαυτό της και το παιδί. Έχει σημασία για την ίδια, να δει πού έγκειται η αδυναμία της και να μπορέσει να βρει λύση. Σε αυτό θα μπορέσει να την βοηθήσει μόνο κάποιος ειδικός. Στηρίξτε την αδελφή σας να λάβει βοήθεια, ενώ παράλληλα μπορείτε με νομικό τρόπο να βάλετε φρένο στην κατάσταση που υπάρχει, για να προστατέψετε τον ανιψιό σας και την αδελφή σας.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v