Πώς να δείχνετε στα παιδιά σας ότι αγαπιέστε

Πώς να δείχνετε στα παιδιά σας ότι αγαπιέστε

Δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει τα παιδιά να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια από το να βλέπουν τους γονείς τους αγαπημένους. Ακόμα κι αν κάποιες φορές τσακώνονται, ακόμα κι αν τα παιδιά ξέρουν ότι οι γονείς τους αντιμετωπίζουν πάσης φύσης δυσκολίες, το να είναι βέβαια για τα τρυφερά συναισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλο, είναι αρκετό για να ανακουφίσει κάθε τους ανησυχία. Αν θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας την ευκαιρία να ζήσουν ευτυχισμένα παιδικά χρόνια, δείχνετέ τους με κάθε ευκαιρία πόσο εσείς και ο άντρας σας αγαπιέστε.

Επαινέστε ο ένας τον άλλον μπροστά στα παιδιά

Πείτε, για παράδειγμα, στον γιο σας πόσο χαίρεστε που έχει πάρει το μυαλό του μπαμπά του και ότι γι'αυτό τον παντρευτήκατε! Θα νιώσουν αυτόματα και οι δυο τους καλά.

Ζητήστε από τα παιδιά να βοηθήσουν τον άλλον γονιό

Όταν, για παράδειγμα, η μαμά μαγειρεύει, ο μπαμπάς μπορεί να ζητήσει από τα παιδιά να στρώσουν το τραπέζι για να την βοηθήσουν.

Αγκαλιαστείτε και φιληθείτε μπροστά τους

Βάλτε ένα μέτρο, βέβαια, αλλά μην διστάζετε να τους δείχνετε συχνά τι σημαίνει να είναι κανείς ρομαντικός. Τόσο ο γιος σας όσο και η κόρη σας θα πάρουν πολύ σημαντικά μαθήματα για την αγάπη και τις σχέσεις, παρατηρώντας εσάς και τις εκδηλώσεις αγάπης σας. Βλέποντας τον πατέρα του, ο γιος σας θα μάθει πώς να φέρεται σε μία γυναίκα και η κόρη σας πώς πρέπει να της φέρεται ένας άντρας. Έτσι, φιλήστε τον άντρα σας όταν επιστρέφει από την δουλειά, πιάστε του το χέρι στον δρόμο, καθίστε αγκαλιά στον καναπέ –τα παιδιά σας θα νιώσουν ανακούφιση!

Δείξτε τους ότι πέρα από ζευγάρι, είστε και συνεργάτες

Ναι, μπορεί κάποιες φορές ο μπαμπάς να βγει με τους φίλους του και η μαμά με τις δικές της. Όμως το να μοιράζεται το ζευγάρι κοινά χόμπι, αλλά και δουλειές στο σπίτι (από το να βγαίνουν μαζί για περπάτημα, μέχρι να φτιάχνουν μαζί τα υδραυλικά), δείχνει στα παιδιά ποιος έχει πραγματικά προτεραιότητα στην ζωή του άλλου.

Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον

Πολλές φορές θα έρθει το παιδί σας να σας παραπονεθεί για τον μπαμπά που δεν αλλάζει κανάλι γιατί βλέπει μπάλα ή που του έκανε παρατήρηση επειδή περπατούσε ξυπόλυτο στο σπίτι. Το να υποστηρίξετε την θέση του άντρα σας, αλλά και τον ρόλο του στην οικογένεια, είναι ένας έμμεσος τρόπος να δείξετε στα παιδιά σας -και στον ίδιον- πόσο σημαντικός είναι για εσάς. Το ίδιο, φυσικά, θα πρέπει να κάνει κι εκείνος.

Μιλήστε τους για την σχέση σας

Όταν τα παιδιά σας θα είναι σε ηλικία που θα καταλαβαίνουν και θα έχουν απορίες, μην αρνηθείτε να τους μιλήσετε για το πώς γνωριστήκατε με τον μπαμπά τους, τι σας έκανε να τον ερωτευτείτε, πώς σας έκανε πρόταση γάμου κ.λ.π. Τα παιδιά σας θα καταλάβουν, με τον τρόπο αυτόν, γιατί είστε ακόμα τόσο αγαπημένοι.

Τραγουδήστε και χορέψτε μαζί

Μπορεί τη στιγμή που ο άντρας σας θα έρθει να σας πάρει από τη μέση για να σας χορέψει, τα παιδιά σας να πάρουν εκφράσεις αηδίας, θα αναπολούν όμως τη ρομαντική εκείνη στιγμή μέχρι τα γεράματά τους.

Στηρίξτε ο ένας τον άλλον

Ο μπαμπάς μπορεί να δουλεύει πολύ και να λείπει για ώρες ατελείωτες από το σπίτι. Η μαμά μπορεί να έχει αναλάβει μια εθελοντική εργασία ή την φροντίδα των παππούδων. Ο γονιός που μένει πίσω, με τα παιδιά, οφείλει να καλύψει οποιοδήποτε κενό αφήνει ο άλλος, διατηρώντας με κάθε τρόπο την οικογενειακή ισορροπία.

Μην κριτικάρετε ό,τι δεν κάνει καλά

Μην κατηγορείτε μπροστά στα παιδιά τον άντρα σας επειδή δεν πιάνουν τα χέρια του, όπως κι εκείνος δεν θα πρέπει να κριτικάρει την κακή σας μαγειρική. Αντίθετα, επαινέστε ο ένας τον άλλον για την προσφορά του στην οικογένεια.

Συμβουλευτείτε ο ένας τον άλλον

Τα παιδιά συνειδητοποιούν τον ισχυρό δεσμό των γονιών, όταν ο ένας ζητά την άποψη, τις ιδέες ή ακόμα και την κριτική του άλλου. Με τον τρόπο αυτόν, τα παιδιά μαθαίνουν ότι οι γονείς τους είναι ισότιμοι και σέβονται τον γάμο τους, λαμβάνοντας από κοινού αποφάσεις.

Πηγή: Familyshare

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v