Εντυπωσιακές ιδέες για θεματικά παιδικά πάρτυ

Εντυπωσιακές ιδέες για θεματικά παιδικά πάρτυ

Το παιδικό πάρτυ προκαλεί άγχος και αγωνία στους περισσότερους γονείς, οι οποίοι αναρωτιούνται πώς θα το οργανώσουν καλύτερα, ώστε να μείνει αξέχαστο στο παιδί. Αν το παιδί σας έχει έναν αγαπημένο ήρωα κινουμένων σχεδίων ή παραμυθιού, τότε ένα θεματικό πάρτυ είναι μια καλή λύση, που θα σας διευκολύνει.

Το θεματικό πάρτυ θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα μειώσει την ταλαιπωρία, καθώς η διακόσμηση του σπιτιού και το φτιάξιμο της τούρτας και του φαγητού θα πρέπει να ετοιμαστούν, σύμφωνα με το θέμα που επιλέξατε. Οι επιλογές του στολισμού, δηλαδή, περιορίζονται και οι γονείς μπορούν ευκολότερα να καταλήξουν σε αυτό που θέλουν. Ρίξτε μια ματιά στα παιδικά θεματικά πάρτυ που έκαναν άλλοι γονείς και πάρτε ιδέες για το δικό σας.

Θέμα: «Αυτοκινητάκια»

Η τούρτα που θα επιλέξετε, θα μπορούσε να θυμίζει αγώνες αυτοκινήτου πάνω στο βουνό.

Φτιάξτε τα σάντουιτς του τραπεζιού σε σχήμα αυτοκινήτου. Χρησιμοποιείστε ψωμάκια μπριός, ζαμπονάκι σε ροδέλες, φύλλα μαρουλιού, ντοματίνια και οδοντογλυφίδες. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά το αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

Μια καλή επιλογή είναι να διαλέξετε χαρτοπετσέτες που μοιάζουν με σημαίες από ράλι. Στο τραπέζι, μπορείτε να τοποθετήσετε τα παιχνίδια-αυτοκινητάκια του παιδιού σας, ακόμα και μερικούς κώνους δρόμου, που θα τους προμηθευτείτε από κατάστημα παιχνιδιών.

Μια άλλη επιλογή, είναι να αγοράσετε κουπ-πατ για να φτιάξετε μπισκότα σε σχήμα αυτοκινήτου.

Θέμα: «Minions»

Μπορείτε να παραγγείλετε μια τρισδιάστατη τούρτα με minions που θα είναι υπερπαραγωγή… Δεν θα σας πηγαίνει η καρδιά να την κόψετε!

Τα minion cupcakes είναι μια επιλογή που θα σας λύσει τα χέρια, εφόσον φτιάχνονται γρήγορα και συνήθως έχουν επιτυχία στα παιδιά.

Θα ήταν όμορφο να υπάρχει μια ποικιλία γλυκών από κίτρινα και μοβ minions, όπως στην ταινία. Έτσι, το πάρτυ θα έχει περισσότερα χρώματα και θα συνάδει με το πνεύμα του θέματος.

Αν θέλετε κάτι πιο υγιεινό, με ένα καρπούζι, μερικές μπανάνες, λωρίδες βανίλιας και ψιλοκομμένα κομμάτια φρούτων, μπορείτε να φτιάξετε ένα γλυπτό-minion. Αδειάστε το καρπούζι και χαράξτε στο πάνω μέρος του ένα μεγάλο χαμόγελο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Ύστερα, γεμίστε το με κομμάτια φρούτων και τοποθετείστε ένα διάφανο καπάκι βάζου σαν γυαλιά, μπανάνες για ντεκόρ και τις λωρίδες της βανίλιας για μαλλιά.

Θέμα: «Lego»

Η τούρτα θα μπορούσε να είναι ένα γιγάντιο πρόσωπο Lego, στολισμένο με μερικά τουβλάκια. Μια ωραία ιδέα είναι να βάλετε επάνω ολόκληρες φιγούρες από τα παιχνίδια Lego που έχει το παιδί.

Τα πλαστικά τουβλάκια μπορούν να γίνουν το ιδανικό κάστρο που θα διακοσμεί το τραπέζι. Μπορείτε να τα ενώσετε, σχηματίζοντας ένα «οχυρό» για τα μαχαιροπήρουνά.

Τα πιο όμορφα πράγματα είναι τα πιο απλά. Εκτυπώστε κάμποσες φωτογραφίες με τούβλα Lego σε σχήμα λωρίδας και έπειτα, χρησιμοποιήστε τα για να τυλίξετε τις χαρτοπετσέτες με τα κουτάλια και τα πιρούνια.

Η δραστηριότητα που επιβάλλεται σε ένα Lego πάρτυ είναι οι…κατασκευές Lego! Τοποθετείστε πάνω στο τραπέζι ή σε σημεία του σαλονιού, τα ανθρωπάκια και τα τουβλάκια του παιχνιδιού, ώστε να φτιάξουν κατασκευές τα παιδιά.

Θέμα: «Frozen»

Το τραπέζι ενός πάρτυ με θέμα την ταινία Frozen, πρέπει να θυμίζει χιονισμένο τοπίο. Διαλέξτε γλειφιτζούρια σε λευκές και μπλε αποχρώσεις, για να αναπαραστήσετε τα χρώματα της ταινίας. Μπορείτε επίσης, να φτιάξετε μερικά λευκά milkshakes, ώστε να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο το λευκό χρώμα στο τραπέζι.

Η τούρτα γενεθλίων θα μπορούσε να παρουσιάζει μια σκηνή της ταινίας ή να περιλαμβάνει τις πλαστικές φιγούρες των πρωταγωνιστών, κυρίως της Έλσα, της Άννας και του χιονάνθρωπου Όλαφ.

Για εξοικονόμηση χώρου, τοποθετείστε τα μεζεδάκια, τα σνακ και τα γλυκάκια σε μια μεγάλη πιατέλα. Κάτω από εκείνη, είναι πρακτικό να αφήσετε μερικές χαρτοπετσέτες που θα έχουν επάνω τους ήρωες της ταινίας.

Για να μην λείπουν τα λαχανικά από το εορταστικό τραπέζι, σχηματίστε με φούντες από κουνουπίδι τον χιονάνθρωπο και στολίστε την πιατέλα με λωρίδες καρότων, αγγουριών, αλλά και με ντοματίνια και φασόλια.

Θέμα: «Πειρατές»

Μια ιδανική τούρτα για το πάρτυ των πειρατών είναι το πειρατικό καράβι. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε μια τούρτα με ένα χάρτη θησαυρού, έναν άγριο πειρατή ή μια πειρατική σημαία.

Μαζί με τα ορεκτικά, θα ήταν εντυπωσιακό να προσφέρετε hot dogs, πάνω στα οποία θα έχετε καρφιτσώσει σημαίες πειρατικών πλοίων, χρησιμοποιώντας καλαμάκια.

Ένα καρπούζι και ορισμένα κεράσια σχηματίζουν ένα αξιοθαύμαστο καράβι! Η κατασκευή είναι εύκολη, εφόσον τα κομμάτια της είναι χοντροκομμένα και δεν απαιτούν πολλές λεπτομέρειες. Σε ένα από τα πανιά, δοκιμάστε να σκαλίσετε το τρομακτικό κρανίο ως πειρατική σημαία.

Ένα παιχνίδι που μπορείτε να οργανώσετε στο πάρτυ πειρατών είναι το κυνήγι θησαυρού. Κρύψτε στο χώρο του πάρτυ ένα μικρό αντικείμενο-θησαυρό και ζητείστε από τα παιδιά να το ανακαλύψουν. Σταδιακά, μπορείτε να τους δίνετε στοιχεία που θα τους βοηθούν στον εντοπισμό του θησαυρού. Ο νικητής μπορεί να πάρει ένα μικρό δωράκι ως ανταμοιβή.

Θέμα: «Hello Kitty»

Προμηθευτείτε σακούλες για τα δωράκια των προσκεκλημένων κοριτσιών σε σχέδιο Hello Kitty. Για τα αγόρια βέβαια, μπορείτε να επιλέξετε κάτι ουδέτερο, όπως ένα βατραχάκι.

Επιλέξτε muffins και cupcakes σε ποικίλα, ζωντανά χρώματα και στολίστε τα με μια πλαστική φατσούλα της Hello Kitty.

Μέχρι και σάντουιτς μπορείτε να κάνετε με την μικρή γατούλα. Αν δεν μπορείτε να πετύχετε το σχέδιο, αγοράστε ειδικά κουπ-πατ σε σχήμα γάτας, που θα σας λύσουν τα χέρια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v