Προσπαθώ 6 χρόνια να κάνω δεύτερο παιδί. Γιατί δεν τα καταφέρνω;

Προσπαθώ 6 χρόνια να κάνω δεύτερο παιδί. Γιατί δεν τα καταφέρνω;

Ερώτηση:
Γεια σας, έχω ένα παιδακι 8 χρονών και εδώ και 6 χρόνια προσπαθώ για δεύτερο. Οι σάλπιγγές μου είναι βατές, έχω κανονικά ωορρηξία, απλά έχω συνέχεια καφέ σε μέρες που δεν είμαι αδιάθετη και ο άντρας μου έχει 17.0000 σπερματοζωάρια. Μου είπαν να κάνω λαπαροσκόπηση και υστεροσκόπηση. Ποιά είναι η γνώμη σας;
Απάντηση:

Τα έξι χρόνια είναι μια μεγάλη χρονική περίοδος και σίγουρα θα πρέπει να το δείτε με ειδικούς γιατρούς. Η κατάσταση που μου περιγράφετε, σημαίνει ότι κάτι εμποδίζει τη σύλληψη. Σίγουρα, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι η υστεροσκόπηση, η οποία είναι η πιο απλή και η πιο εύκολη εξέταση, και πιθανόν μια βιοψία στο ενδομήτριο, για να δείτε γιατί αιμορραγεί και γιατί έχει συνέχεια καφέ εκκρίσεις. Έχοντας αίμα, προφανώς δε μπορείτε να συλλάβετε. Αφετέρου, ένας πλήρης ορμονικός έλεγχος ωοθηκών, θυροειδούς και επινεφριδίων είναι απαραίτητος σ’αυτές τις περιπτώσεις. Προσπαθήστε να τα κάνετε αυτά και σύντομα θα μείνετε έγκυος.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v