Μπαίνω σε κλιμακτήριο και έχω ινομύωμα. Τώρα έχω πολύ αίμα. Τι να κάνω;

Μπαίνω σε κλιμακτήριο και έχω ινομύωμα. Τώρα έχω πολύ αίμα. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Είμαι 45 ετών. Aπό Φλεβάρη μέχρι Απρίλιο δεν είχα περίοδο, έκανα εξετάσεις και μου είπαν ότι μπαίνω σε κλιμακτήριο, καθώς και ότι έχω ένα ινομύωμα 11 εκατοστά. Τον Μάιο ήρθε η περίοδός μου με πολλή ροή και κράτησε 8 ημέρες (έτσι μου έρχεται πάντα) και τον Ιούνιο πάλι με κανονικό αίμα, αλλά η διάρκειά της έχει φτάσει στις 10 ημέρες, έχω κανονικά αίμα και δεν τελειώνει. Τι να κάνω;
Απάντηση:

Η αιμορραγία στη διάρκεια της τέταρτης και της πέμπτης δεκαετίας της ζωής σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε πρώτα ένα υπερηχογράφημα και πιθανόν μια διαγνωστική απόξεση. Αν διαπιστωθεί ότι το αίμα προέρχεται από ένα ινομύωμα που είναι 11 εκατοστά, δηλαδή αρκετά μεγάλο και παραμορφώνει τη μητρική κοιλότητα, η μόνη ουσιαστικά θεραπεία είναι η υστερεκτομή. Σπανίως μπορεί να γίνει υστεροσκοπικός καυτηριασμός του ενδομητρίου, ώστε να μην αιμορραγείτε. Όλα εξαρτώνται από τις σχετικές θέσεις τόσο του ινομυώματος όσο και του ενδομητρίου. Οπότε, για σωστές εκτιμήσεις χρειάζεται ένας πολύ λεπτομερής υπέρηχος και μια υστεροσκόπηση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v