8 περίεργα αντικείμενα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων

8 περίεργα αντικείμενα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι μια υπόθεση που συχνά κουράζει, καθώς απαιτεί πολύ χρόνο και προσήλωση για να γίνει σωστά. Υπάρχουν ωστόσο έξυπνοι τρόποι να εξοικονομήσετε χρόνο και να τελειώσετε ορισμένες δουλειές ευκολότερα.

Για παράδειγμα, είχατε σκεφτεί ποτέ ότι το πλυντήριο πιάτων μπορεί να καθαρίσει αντικείμενα που χρησιμοποιείτε τακτικά; Η ηλεκτρική συσκευή μπορεί να πλύνει μικρο-αντικείμενα, όπως τα πλαστικά παιχνίδια του παιδιού και το σφουγγάρι πιάτων, μειώνοντας το χρόνο που θα σας έπαιρνε να τα καθαρίσετε ξεχωριστά.

Πλαστικές βούρτσες μαλλιών

Η υγρασία του μπάνιου συνεπάγεται συχνά την ανάπτυξη των μικροβίων πάνω στις βούρτσες των μαλλιών. Για την εξάλειψη των παθογόνων μικροοργανισμών, αφαιρούνται πρώτα οι τρίχες της βούρτσας και έπειτα, χρησιμοποιείται λίγο σαμπουάν ώστε να καθαριστεί. Το πλυντήριο πιάτων θα το κάνει αυτόματα, εκτός αν η βούρτσα σας έχει φυσικές τρίχες ή είναι ξύλινη, οπότε και ενδέχεται να υποστεί φθορές.

Εξαρτήματα της ηλεκτρικής σκούπας

Παραδοσιακά, το πλύσιμο των εξαρτημάτων που εμπεριέχονται στη θήκη της σκούπας γίνεται μέσα σε μια λεκάνη, στην οποία έχει τοποθετηθεί απορρυπαντικό για πλαστικά. Το μούλιασμα των εξαρτημάτων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετή ώρα, ενώ ίσως χρειαστεί να τρίψετε το εσωτερικό τους για να φύγουν υπολείμματα βρομιάς. Για να μην παιδεύεστε άδικα, αφήστε το πλυντήριο πιάτων να κάνει όλη τη δουλειά, ακόμα και να τα στεγνώσει!

Πλαστικά παιχνίδια

Τα παιδιά αγγίζουν σχεδόν τα πάντα μέσα – και έξω – στο σπίτι, με αποτέλεσμα τα χέρια τους να γεμίζουν μικρόβια, τα οποία εξαπλώνονται και πάνω στα παιχνίδια τους. Εάν οι γονείς ήθελαν να είναι πάντα καθαρά, θα έπρεπε να τα πλένουν μέρα παρά μέρα σε λεκάνες με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Παρ’ όλα αυτά, η απολύμανση γίνεται ευκολότερη όταν τα βάζετε στα μεσαία συρτάρια του πλυντηρίου πιάτων. Αν αποτελούνται από μικρά κομμάτια (τύπου lego), αποθηκεύστε τα καλύτερα στο πρώτο συρτάρι δίπλα στα μαχαιροπίρουνα.

Πλαστικά ράφια ψυγείου

Ενίοτε συμβαίνει τα τάπερ του φαγητού να μην κλείνουν καλά ή κάποιο τρόφιμο στο ψυγείο να χαλάσει ή να στάξει. Το αποτέλεσμα είναι ράφια ψυγείου που κολλάνε, μυρίζουν και χρειάζονται καθάρισμα με βετέξ και σφουγγάρια. Αν τα ράφια του ψυγείου σας είναι πλαστικά και χωράνε στο πλυντήριο πιάτων, μπορούν κάλλιστα να πλυθούν στο κατώτερο συρτάρι του.

Σφουγγάρια πιάτων

Το σφουγγάρι μετά από παρατεταμένη χρήση συγκεντρώνει υπολείμματα τροφών, ακόμα και στην περίπτωση που φροντίζουμε να το ξεβγάλουμε μετά τις πλύσεις στο νεροχύτη. Το καυτό νερό του πλυντηρίου πιάτων μπορεί να καθαρίσει καλά και να εξολοθρεύσει τα βακτήρια που υπάρχουν, φέρνοντας το σφουγγάρι στην αρχική του «καθαριότητα».

Και για τις λίγο πιο… τολμηρές:

Σαγιονάρες

Τα μικρόβια από το δρόμο και τα πατώματα που βρισκόμαστε, φωλιάζουν στις σαγιονάρες και χρειάζονται πλύσιμο για να επανέλθουν στους κανόνες υγιεινής. Γιατί να προσπαθείτε να τις πλύνετε με σαπούνι και σφουγγάρι στο χέρι, όταν μπορεί να το κάνει το πλυντήριο για σας;

Σφουγγαρίστρες και σκούπες

Αρκετοί ίσως αηδιάζουν στην ιδέα ότι πρέπει να καθαρίσουν την βρώμικη σφουγγαρίστρα ή τη σκούπα. Η σκέψη ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν χλωρίνη που μυρίζει έντονα και βαριά είναι ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας στο να τα πλύνουν στη μπανιέρα. Ωστόσο, αν τις βάλετε στο πλυντήριο πιάτων (χωρίς το κοντάρι φυσικά) δεν θα χρειαστεί καν να τις ακουμπήσετε.

Κεφαλές ντους

Η κεφαλή τηλεφώνου του ντους γεμίζει εύκολα με άλατα, τα οποία είναι αναγκαίο να καθαριστούν με μια οδοντόβουρτσα, καθώς οι τρίχες της χωράνε στα στενά σημεία-τρύπες της, ή ακόμα και να βυθιστεί σε ξύδι. Η έξυπνη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να την ξεβιδώσετε από το τηλέφωνο του μπάνιου και να την βάλετε στα μεσαία συρτάρια του πλυντηρίου πιάτων. Τα αποτελέσματα θα είναι ίδια – αν όχι καλύτερα – με το να κάνατε τη διαδικασία του καθαρισμού στο χέρι.

Πηγή: onecrazyhouse.com

v