Συγκλονιστικό κέικ σοκολάτα με 3 υλικά!

Συγκλονιστικό κέικ σοκολάτα με 3 υλικά!

Υπάρχει πιο all-time-classic λιχουδιά από ένα σοκολατένιο κέικ; Να κάνουμε την ερώτηση λίγο πιο εύκολη: Υπάρχει πιο λαχταριστό καλοκαιρινό γλυκό από ένα υγρό σοκολατένιο κέικ με παγωτό; Σίγουρα το έχετε ξαναδοκιμάσει, όμως αν δεν το έχετε φτιάξει στο σπίτι... δεν ξέρετε τι χάνετε! Η παρακάτω συνταγή θα σας δείξει πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε ένα σοκολατένιο κέικ με 3 μόλις υλικά (το μαρτυράμε: χωρίς αλεύρι!), προκειμένου να κάνετε το καλοκαίρι της οικογένειάς σας λίγο καλύτερο!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 8 μεγάλα, κρύα αυγά
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ή όποια άλλη σοκολάτα θέλετε –ιδανικά ημίγλυκη), κομμένη σε κομματάκια
  • 16 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
  • Προαιρετικά για το γαρνίρισμα: άχνη ζάχαρη, φράουλες ή παγωτό

Τι θα κάνετε:

Προσαρμόστε τη σχάρα στην προ-τελευταία θέση του φούρνου και προθερμάνετέ τον στους 160 βαθμούς. Απλώστε σε ένα στρογγυλό ταψάκι με τσέρκι 20 εκατοστών μια λαδόκολλα και λαδώστε τα πλαϊνά του πολύ καλά. Στη συνέχεια, τυλίξτε το εξωτερικό του ταψιού με δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και βάλτε το μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί.

Με ένα μίξερ χειρός «χτυπήστε» τα αυγά σε πολύ ψηλή ταχύτητα, μέχρι ο όγκος τους να διπλασιαστεί. Αυτό θα πάρει περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και αναμείξτε τα δύο υλικά καλά, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Έπειτα, αναμείξτε το 1/3 των χτυπημένων αυγών στο μείγμα της σοκολάτας, χρησιμοποιώντας μία μεγάλη πλαστική σπάτουλα, έτσι ώστε ύστερα από λίγο να μην ξεχωρίζουν τα αυγά. Έπειτα, συνεχίστε με λίγα ακόμα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας και πάλι καλά αλλά απαλά, και ολοκληρώστε με τα τελευταία αυγά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Απλώστε το μείγμα στο ταψάκι που έχετε προετοιμάσει και ισιώστε την επιφάνεια με μία σπάτουλα για να ψηθεί ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το μεγάλο ταψί, μέσα στο οποίο παραμένει το μικρό, στον φούρνο και ΠΟΛΥ προσεκτικά βάλτε μέσα στο μεγάλο ταψί νερό που έχει βράσει, τόσο ώστε να φτάσει στη μέση του μικρού ταψιού.

Ψήστε το κέικ μέχρι να φουσκώσει λίγο, οι άκρες να «κάτσουν» και μία λεπτή κρούστα (όπως αυτή των brownies) να σχηματιστεί στην επιφάνεια –δηλαδή περίπου 22 με 25 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το ταψάκι με το τσέρκι από το μεγάλο ταψί και αφήστε το για μερικά λεπτά, μέχρι να «πιάσει» θερμοκρασία δωματίου. Καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει (το κέικ αυτό μπορεί να μείνει αναλλοίωτο στο ψυγείο για 4 μέρες).

Περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρετε, αφαιρέστε προσεκτικά το τσέρκι, αναστρέψτε το κέικ σε μία πιατέλα και... είναι έτοιμο! Αν θέλετε μπορείτε να το ραντίσετε με ζάχαρη άχνη, να το γαρνίρετε με ψιλοκομμένες φράουλες ή βατόμουρα, ή απλά να το σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι!

Καλή επιτυχία!

Πηγή: gimmesomeoven.com

v