4 φανταστικά χτενίσματα για την κόρη σας!

4 φανταστικά χτενίσματα για την κόρη σας!

Ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε την κόρη σας να νιώσει σαν μικρή πριγκίπισσα, είναι ένα εντυπωσιακό χτένισμα! Αν τα μαλλιά της είναι μακριά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Όσο για την δική σας τεχνική; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Σας βρήκαμε 4 πανεύκολα και άκρως εντυπωσιακά χτενίσματα, που θα κάνουν τη μικρή σας να ξεχωρίζει σε κάθε ιδιαίτερη περίσταση.

Κότσος φιόγκος

Πιάστε όλα τα μαλλιά ψηλά σε έναν χαλαρό κότσο (όπως στην εικόνα), αφήνοντας την άκρη τους ελεύθερη από κάτω. Χωρίστε τον κότσο σε δύο ίσα μέρη. Πιάστε την κάτω τούφα που αφήσατε ελεύθερη και φέρτε την πάνω από τον κότσο, ανάμεσα στα δύο ίσα μέρη και «σφηνώστε» την κάτω από τη βάση, από το λαστιχάκι. Στερεώστε την με τσιμπιδάκια και είναι έτοιμο! Μπορείτε στο χτένισμα να προσθέσετε όποιο άλλο διακοσμητικό κοκαλάκι θέλετε.

Γλυκό ρολλάκι

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, όμως είναι πανεύκολο και η μικρή σας μπορεί να το κρατήσει για όλη την ημέρα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ελαστική κορδέλα και μερικά τσιμπιδάκια. Βάλτε στη μικρή σας την κορδέλα σαν στεφανάκι και ξεκινήστε να τυλίγετε μικρές τούφες μαλλιών γύρω από την κορδέλα, στερεώνοντάς τις με τσιμπιδάκια, έτσι ώστε να την κρύψετε. Συνεχίστε να τυλίγετε και να κρύβετε τις άκρες των μαλλιών, μέχρι να έχουν «χωθεί» όλα κάτω από την κορδέλα. Όταν θα έχετε τελειώσει, μπορείτε να διακοσμήσετε το χτένισμα με ένα εντυπωσιακό κοκκαλάκι-λουλούδι!

Διπλό στεφανάκι

Για το χτένισμα αυτό απαιτούνται πολύ μακριά μαλλιά, ώστε να γίνουν δύο πλεξούδες τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε με δύο τρόπους: Φτιάξτε δύο μακριές πλεξούδες στο κάτω μέρος του κεφαλιού, πίσω ακριβώς από τα αυτιά. «Ανοίξτε» λίγο τις πλεξούδες με τα δάχτυλά σας, ώστε να μην είναι πολύ σφιχτές και να δείχνουν πιο παχιές.

Για το χτένισμα «καλαθάκι», τραβήξτε τις δύο πλεξούδες προς τα αντίθετα αυτιά και στερεώστε τις άκρες τους με τσιμπιδάκια. Αν οι πλεξούδες είναι πολύ μακριές, μπορείτε να τις διπλώσετε δύο φορές στο πίσω μέρος του λαιμού, όπως στη φωτογραφία, βάζοντας πολλά τσιμπιδάκια για να σταθούν.

Για το χτένισμα «στεφανάκι», φέρτε ξανά τις πλεξούδες προς τα αντίθετα αυτιά, όμως αυτή τη φορά από το πάνω μέρος του κεφαλιού, σαν να έχετε βάλει στην κόρη σας μια στέκα. Στερεώστε τις καλά με τσιμπιδάκια και «χώστε» τις άκρες τους μέσα από τις πλεξούδες για να μην φαίνονται.

Ο κότσος της Έλσας

Αν η κόρη σας είναι λάτρης της παιδικής ταινίας Frozen, θα έχει σίγουρα ζηλέψει τα εντυπωσιακά χτενίσματα της πριγκίπισσας Έλσας. Το πιο... δροσερό από αυτά είναι ο κότσος που είχε η Έλσα την ημέρα της στέψης της. Φαίνεται αρκετά πολύπλοκος, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, όμως, είναι πραγματικά απλός.

Για να ξεκινήσετε, κάντε στην κόρη σας μια έντονη χωρίστρα στο πλάι, μερικά εκατοστά πάνω από το ένα αυτί. Στη συνέχεια, χωρίστε όλα τα πλαϊνά μαλλιά από τα πίσω και στερεώστε τα με ένα λαστιχάκι, ώστε να «δουλέψετε» αρχικά μόνο με τα πίσω. Δείτε πώς να συνεχίσετε στο παρακάτω βίντεο:

Καλή επιτυχία!

Πηγή: Babble

v